VESELIN VUJOVIĆ ZA KURIR: Srbi postali heroji Zagreba!
Foto: Profimedia

I to je moguće: U Hrvatskoj se desilo čudo neviđeno

VESELIN VUJOVIĆ ZA KURIR: Srbi postali heroji Zagreba!

Ostali sportovi -
Komentator HRT Drago Ćosić sa ushićenjem govorio o Veselinu Vujoviću i Dobrivoju Markoviću, ljudima koji su najzaslužniji što se hrvatski rukometni klub plasirao u četvrtfinale Lige šampiona

Hrvatska slavi Srbe - Veselina Vujovića i Dobrivoja Markovića!Rukometna legenda i trener Zagreba Veselin Vujović i krilo Dobrivoje Marković najzaslužniji su za trijumf nad favorizovanim nemačkim Rajn Nekar Levenom iz Manhajma i prolaz u četvrtfinale Lige šampiona. Hrvatski mediji, a i internet forumi, prosto se utrkuju ko će napisati pozitivniji komentar o dvojici Srba.Niko ne gleda poreklo- Lepo je to! Dobro je što je tako! Ovde u rukometnom klubu Zagreb nema imena i porekla, ovo je pravi sportski kolektiv. Mi smo prevazišli političke probleme između Hrvatske i Srbije, prava smo balkanska ekipa koju interesuje jedino sportski uspeh. Meni kao jugonostalgičaru mnogo znači što je Zagreb kao takav ušao među najboljih osam rukometnih ekipa Evrope - kaže za Kurir Veselin Vujović i dodaje:- Znam da je naš uspeh odjeknuo u svim zemljama bivše Jugoslavije - Hrvatskoj, Srbiji, Bosni, Crnoj Gori...Utakmicu Zagreba iz Nemačke prenosio je komentator HRT Drago Ćosić, koji do sada nije bio naklonjen Srbima. Ipak, posle gola Markovića 20 sekundi pre kraja meča počeo je da urla njegovo prezime i gotovo pao u trans.- Drago mi je što je hrvatski komentator uzvikivao Dobrivojevo prezime! Bio je to pobednički gol! A što je tako postupio, najbolje da pitate njega (smeh). Ponosan sam na ovo što nam se dešava. Kad sam došao u Zagreb, bilo je stvarno teško. Sada mi ustane 20.000 ljudi kad uđem u dvoranu. To nešto znači.Nije nam bilo lakoDobrivoje Marković, koji je bio reprezentativac Srbije, a koji se afirmisao u Jugoviću i Sintelonu, bio je ključni igrač u oba meča protiv Nemaca. Dao je pet golova.- Nije mi bilo lako kad sam ga doveo u Zagreb. Zbog njega sam morao da sklonim trojicu hrvatskih reprezentativaca. I Marković je sad odlučio utakmicu.Na žalost srpskog rukometa, Marković ne igra za reprezentaciju.- Bio sam mu trener u kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji Srbije. Dobro ga znam i znam kako da ga kontrolišem, jer ga bije glas da je nestašan momak. Nikad s njim nisam imao problema. Žao mi je što na njega ne računaju u reprezentaciji Srbije. Tvrdim da je među pet najboljih levih krila u Evropi, ekstra moderno krilo, kakvih nema mnogo. Dobrivoje može da igra gde poželi u Evropi - istakao je Vujović.

Naredni rivalPOBEDIĆEMO I PSŽRukometaši Zagreba prvi meč protiv Levena izgubili su kod kuće (23:24), a u revanšu su slavili sa 31:29. U narednoj rundi protivnik im je francuski PSŽ.- Francuzi su favoriti s kojima smo igrali u prvoj fazi! Od pet ekipa iz naše grupe, četiri su prošle među osam. To govori koliko je jaka bila naša grupa. PSŽ nas je dva puta pobedio, a ja vrlo dobro znam da teško ko može da nas dobije tri puta zaredom - smatra Vujović.

Srpska taktikaKONAČNO PAO NESLAVNI REKORDPunih 13 godina nijedan hrvatski klub nije mogao da pobedi u Nemačkoj. Sada su taj neslavni rekord oborili Zagrepčani predvođeni dvojicom Srba - Vujovićem i Markovićem.- Leven ima fantastične i dobro plaćene igrače! I pored poraza u prvom meču, verovao sam u svoj tim. Nemci nisu izdržali pritisak i nama je to dalo vetar u leđa. Imali smo više nerava u neizvesnoj završnici i zasluženo smo prošli dalje - jasan je Vujović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track