Karakašević: Nadam se da neću dobiti nekog Kineza

Olimpijske igre

Karakašević: Nadam se da neću dobiti nekog Kineza

Ostali sportovi -
Skupio sam mnogo iskustva i znam da imam šanse za odličan plasman. Upravo završena sezona mi je bila najbolja u životu, osvojio sam bronzu na EP u singlu i uz malo sreće u žrebu, moguće je da doguram daleko, poručio srpski olimpijac

BEOGRAD - Najbolji srpski stonoteniser Aleksandar Karakasević rekao je da trenutno pruža najbolje partije u životu i da nije nemoguće da se na Olimpijskim igrama u Londonu umeša u borbu za medalju.

"U Londonu ću četvrti put učestvovati na Igrama. Skupio sam mnogo iskustva i znam da imam šanse za odličan plasman. Upravo završena sezona mi je bila najbolja u životu, osvojio sam bronzu na EP u singlu i uz malo sreće u žrebu, moguće je da doguram daleko. Nadam se samo da u prva dva kola za rivala neću dobiti nekog Kineza", rekao je Karakašević tokom druženja srpskih olimpijac.

On je dodao da neće mnogo igrati tokom leta, jer iz iskustva zna da najbolje partije pruža kada nema mnogo mečeva iza sebe.

"Imam ponude za nekoliko egzibicija, ali znam sebe. Mnogo bolje igram kad dođem direktno iz treninga. U ovom trenutku kao realan domet čini mi se plasman u četvrtfinale. Posle toga je sve moguće, pa čak i da dobijem nekog Kineza. Za mene je dobro što u Londonu neće učestovati Šveđani Valdner i Person od kojih sam gubio na prethodnim Igrama ", konstatovao je Karakešvić, uz šaljivu opasku da će biti zadovoljan ako izgubi od boljeg i ukoliko pobedi slabijeg.

Karakašević je apelovao na državu da pomogne stoni tenis, pošto je, prema njegovom mišljenju, ovaj olimpijski sport bezrazložno zapostavljen.

"Jako je teško trenirati i raditi kad nema nikakve pomoći. Ono što zaradimo u inostranstvu, a nisu to neke pare, morali bismo da potrošimo na jake turnire. Upravo zato je i fantastičan uspeh plasman Marka Jevtovića na OI. To je rezultat koji zaslužuje apsolutni respekt. Potrudiću se da mu pomognem koliko mogu, a i on će meni olakšati, pošto ću prvi put na Igrama imati sa nekim da sparingujem i zagrejem se za meč", kazao je on.

Karakašević je najavio da će, kao i na prethodnim Igrama, bez obzira na svoj rezultat, posle toga biti najveći navijač srpske reprezentacije.

"Ja volim sport, posebno kolektivne. Mislim da se dobro razumem u neke od njih i sa uživanjem ću navijati za naše sportiste u Londonu. Nadam se da će biti razloga da slavimo", zaključio je Karakašević kome će Igre u Londonu biti četvrte u karijeri.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track