Odbojka: Srbija - Slovenija 3:1

Kvalifikacije OI

Odbojka: Srbija - Slovenija 3:1

Ostali sportovi -
Prvi set pripao je Slovencima 22:25, drugi su dobili orlovi sa 25:18, kao i treći u odličnoj završnici 27:25, treći set 25:16

SOFIJA - Odbojkaška reprezentacija Srbije igra treću utakmicu protiv reprezentacije Slovenije u grupe A evropskog kvalifikacionog olimpijskog turnira.

Slovenci su poveli protiv Srbije u prvom setu 1:0, rezultatom 25:22. U drugom setu su "orlovi" zaigrali mnogo bolje i izjednačili rezultat u setovima na 1:1. Sigurnom igrom drugi set su dobili sa 25:18.

Treći set zmajčeki su počeli odlučnije i na prvi tehnički tajm aut sa četiri boda prednosti (12:16). Čak sedam servis grešaka u ovom setu. Pred kraj seta, orlovi su zaigrali malo angazovanije i smanjili su rezultat na bod razlike 21:22. Tanasijević je sjajnim smečem doveo orlove do izjednačenja, ali su Slovenci uzvratili. Posle tri meč lopte sjajnim blokom Srbija je povela sa 2:1. Rezultat trećeg seta 27:25.

Srbija je prvi meč u Sofiji izgubila od Bugarske sa 0:3, drugi je dobila Španiju sa 3:1, tako da danas mora da pobedi Sloveniju kako bi došla do drugog mesta u grupi i polufinala. Plasman na Olimpijske igre obezbediće samo pobednik turnira.

Četvrti set orlovi su zaigrali svoju igru. Na prvi tehnički tajm aut itišli su sa 7 poena razlike. Lepa igra u četvrtom setu Srbije i sigurna osvojili četvrti set sa 25:16.

Pobeda donosi tri boda i drugo mesto u grupi A. Sve zavisi od meča Bugarske i Špamije koja se igra večeras. Bugarska treba da pobedi Španiju ili da Španija pobedi sa 3:2 da bi naši prošli u polufinale turnira.

Raduje uzlazna forma naše ekipe, iako još uvek ima neshvatljivih padova u igri. Sve se to ispravlja u hodu. U duelu sa Špancima u većem delu meča sve je funkcionisalo na visokom nivou. Naravno, uvek ima prostora za napredak.

Kolaković i njegovi izabranici mogu do polufinala i u slučaju poraza, ali onda moraju da strahuju za ishod susreta Bugarska–Španija. Sigurno neće biti nikakvih kalkulacija u našem taboru.

U Grupi A takmiče se Italija, Nemačka, Finska i Slovačka. Dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe igraće u polufinalu kvalifikacionog olimpijskog turnira. Vizu za London dobiće samo pobednik turnira u Sofiji.

Ukoliko se na ovom turniru ne kvalifikuje za OI, selekcija Srbije imaće novu šansu na turniru u Japanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track