(VIDEO) SKANDAL U RINGU: Albanac ujeo srpskog boksera tokom meča u Minhenu
Foto: Printscreen

Frka nastavljena i posle

(VIDEO) SKANDAL U RINGU: Albanac ujeo srpskog boksera tokom meča u Minhenu

Ostali sportovi -

Boks meč između favorizovanog Srbina Andreja Pešića i Austrijanca albanskog porekla Astrita Klimenta, tokom boks gala večeri u Minhenu, završen je skandalom - ujedom, kao i nokautom, ali posle meča.

Austrijska štampa prenosi da se Klimenta sramotno ponašao u ringu, i da je koristio sva sredstva, ponajviše nedozvoljena, u borbi protiv Pešića.

Već u prvoj rundi su dva boksera pružila nemilosrdni okršaj, a do eskalacije došlo je u drugoj rundi. Klimenta je nasrnuo na srpskog boksera i ujeo ga, a sudija je odmah reagovao i diskvalifikovao austrijskog boksera.

Skandal u ringu time se nije završio, već je nastavljen time što je promoter Pešića uleteo u ring i zatražio izvinjenje Klimenta. Međutim austrijski bokser, umesto da se izvini za nesportsko ponašanje, vređao je promotera Aleksandra Petkovića, i čak pokušao da ga udari. Kada je zamahnuo da udari promotera, Petković je bio brži i desnom pesnicom nokautirao austrijskog boksera, koji je pao i ostao da „visi“ zakačen o užad ringa.

Austrijski mediji očekuju da će Klimenta za nesportsko ponašanje dobiti dugu zabranu ulaska u ring, i izražavaju nadu da se ovakve skandalozne scene više neće ponoviti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track