U BIKINIJU OSVOJILI SOČI: Za Ruse nikad nema zime!
Foto: Profimedia

SEKSI SKIJANJE

U BIKINIJU OSVOJILI SOČI: Za Ruse nikad nema zime!

Ostali sportovi -

Više od 1.000 takmičara u kupaćim kostimima spustilo se niz planinu na skijama i snoubordovima

Ruski crnomorski grad Soči, osim što je bio domaćin Zimskih olimpijskih igara 2014, ostaće upamćen po tome što je baš tu oboren rekord u skijanju u bikiniju. Više od 1.000 učesnika uzrasta od 16 do 70 godina spustilo se niz padine odmarališta Roza Kotor u kupaćim gaćicama.

Organizatori ovog nesvakidašnjeg događaja istakli su da se prijavilo 2.400 ljudi, ali da se na samoj stazi pojavilo nešto više od 1.000 najhrabrijih, čime je srušen prethodni rekord, koji je postavljen u Šeregešu u Sibiru, gde je u spustu učestvovalo 700 takmičara u kupaćim kostimima.

Čelnici prvog planinskog karnevala Bugel-vugel poručili su da je spust protekao bez ijednog incidenta, a da su na čelu kolone bili profesionalni instruktori skijanja, koji su sve vreme vodili računa o učesnicima manifestacije kako ne bi došlo do nekih ozbiljnijih povreda. Organizatori očekuju i zvaničnu potvrdu komisije Ginisove knjige rekorda, a svi takmičari su imali priliku da uživaju u žurkama koji su bile deo ove manifestacije. Temperatura u Sočiju tokom spusta bila je 19 stepeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track