HVATA SE ZA SLAMKU SPASA: Albanac koji ujeda tuži srpskog trenera

Boks

HVATA SE ZA SLAMKU SPASA: Albanac koji ujeda tuži srpskog trenera

Ostali sportovi -

Austrijski bokser albanskog porekla Astrit Klimenta, koji je ostao zapamćen po tome što je ujeo za uho svog rivala u ringu Srbina Andreja Pešića, optužio je protivnika, njegovog trenera i promotera meča Aleksandra Pešića i Boksersku federaciju Srbije za rasističko vređanje pre i posle borbe.

Klimenta ističe da je drakonska kazna od dve godine suspenzije, koju je izrekla nemačka federacija, i da nisu uzete u obzir okolnosti koje su ga navele na nesportsko ponašanje.

- Konstantno su me vređali pre borbe, ali i u klinču i nakon meča. Takođe, nisu dozvolili da uđem u dvoranu uz muziku, jer je albanska - rekao je Klimenta.Albanac se hvata za slamku spasa kako bi u drugom stepenu arbitraže dobio smanjenje kazne ili čak pomilovanje. Malo toga mu ide u prilog, budući da i snimak meča, a i sve ono što se dešavalo kasnije u ringu ukazuju na to da je nerve izgubio zbog nemoći u borbi. Čak je i incident s Petkovićem započeo udaranjem, da bi bivši bokserski šampion uzvratio levim krošeom u vrh brade.(D. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track