(VIDEO) DETALJI STRAŠNOG ZLOČINA: Pistorijus obukao nagu Rivu Stenkamp pošto ju je prethodno ubio
Foto: AP

Forenzičari otkrili neslaganja

(VIDEO) DETALJI STRAŠNOG ZLOČINA: Pistorijus obukao nagu Rivu Stenkamp pošto ju je prethodno ubio

Ostali sportovi -

Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus pre tri godine na Dan zaljubljenih sa više hitaca usmrtio je svoju devojku, manekenku Rivu Stenkamp.

Poznati atletičar branio se na sudu time da je mislio da je ona provalnik, te da se uplašio za svoj život jer nije imao proteze na nogama, pa je zato kroz vrata kupatila pucao u siluetu koju je video.

Forenzičari su utvrdili mnoštvo neslaganja u ovom slučaju, između ostalog i to da crna majica koju je Riva imala na sebi u trenutku kada je policija stigla, ne odgovara rupama od metaka na njenom telu, a na majici su tragovi krvi bili minimalni.

Oskar Pistorijus, Riva Stenkamp, Foto: Policija Južne Afrike
Oskar Pistorijus, Riva Stenkamp, Foto: Policija Južne Afrike

Nedavno je objavljena knjiga "Oskar protiv istine" u kojoj su pisci, braća Kelvin i Tomas Molet otkrili niz do sada nepoznatih detalja, poput onog da je Oskar obukao Rivu pošto je prethodno ubio.

"Ne postoji apsolutno nikakav trag na majici od metka koji je prošao kroz njen kuk, a majica je dugačka. Nema traga ni od metka koji joj je ostao zaglavljen u grudnom košu. Na majici se nalazi veoma malo krvi, a trebalo je da bude potpuno natopljena krvlju, da ju je zaista nosila u trenutku kada je na nju pucao", kaže Tomas Molet za engleske medije.

Horor scena snimljena posle ubistva, Foto: Policija Južne Afrike
Horor scena snimljena posle ubistva, Foto: Policija Južne Afrike

Pistorijus je oslobođen optužbi da je ubio Rivu Stenkamp s predumišljajem u svom domu u Pretoriji, Južna Afrika, ali je osuđen za ubistvo iz nehata, nakon dramatičnog suđenja, tokom kog je plačući tvrdio da ju je usmrtio slučajno.

Međutim, forenzirači su uvereni da je u pitanju i te kako namerno ubistvo, jer je Riva imala ožiljke na leđima od udaraca palicom za kriket, a tragovi na polomljenoj i krvlju umazanoj bravi dokazuju da je bilo borbe među njima.

Video i foto-materijal pogledajte OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track