JOŠ IMA PUNO POSLA: Rio mora brzo da se izgradi
Foto: Profimedia

Do početka Igara sve će biti sređeno

JOŠ IMA PUNO POSLA: Rio mora brzo da se izgradi

Ostali sportovi -

Ništa ne pokazuje da će za tri meseca tu biti održane Olimpijske igre, kažu naši strelci koji su se nedavno vratili sa takmičenja u brazilskoj prestonici

Srpski tim strelaca, koji se nedavno vratio s takmičenja u Rio de Žaneiru, nije impresioniran stanjem u kojem se trenutno nalazi brazilski glavni grad. Na tri meseca do početka Igara u samom gradu teško je pronaći bilo šta što pokazuje da će najveća svetska smotra biti održana baš u tom gradu u avgustu. Damir Mikec, koji je u Riju bio pre osam godina, otkriva da nije primetio nikakve promene na samom strelištu.- Čini mi se da malo možda kasne s pripremama. Bio sam tamo 2008. i čini mi se da je na strelištu sve isto kao tad. Nadam se da će za ova tri meseca sve to stići da naprave. Osvojio sam srebrnu medalju i veoma sam zadovoljan jer to znači da sam na pravom putu i da je rad s mojim timom tačno onakav kako smo planirali. Nema euforije, nema opuštanja, već idem na nastavak priprema. Ovo je bilo dobro iskustvo da se ispita teren - kaže Mikec, s kojim smo razgovarali tokom olimpijskog karnevala u Beogradu.- Dočekala nas je sjajna atmosfera. Mogu da kažem da je veselije ovde nego u Brazilu.Naš strelac ima jasnu ideju šta će i kako raditi do OI.- Cilj na Igrama je da ispoštujem ono na čemu ovde radim. Da ne kažem da ću dati sve od sebe, želim da maksimalno odradim sve ono što vežbam na svim ovim pripremama i na takmičenjima. Tako gledam na sva takmičenja, sve je podređeno Riju. Imam još dva svetska kupa i želim da uđem u što više finala, pa ću onda vežbati i borbu za medalje i videćemo šta će biti.Njegova koleginica Andrea Arsović naglašava da je pokušavala da pronađe nekakav znak da će Rio biti domaćin Igara u avgustu, ali i da u tome nije uspela.- Ne oseća se uopšte olimpijski duh. Nisam videla nijedan bilbord, nijedan plakat, nema naznake da će tu biti Olimpijske igre. Bila sam na nekom trgu na kom piše „grad Olimpijskih igara“. To je malo čudno - kaže nam Andrea i dodaje:- Srećna sam što sam videla strelište i uslove koji nas očekuju. Strelište još nije potpuno završeno, ali sad znam na koji način da se spremam za to što nas očekuje u avgustu. Biće velika vlažnost vazduha, a pod našom opremom je to malo veći problem. Po meni, može još bolje da se uradi. Drago mi je što smo već na takmičenju mogli da urgiramo, tačnije moj trener Dragan Donević, da se neke stvari isprave.

Bez odbrojavanjaNEMA NI OLIMPIJSKOG SATAMeđu detaljima koji su začudili naše strelce jeste i činjenica da niko nije uspeo da pronađe „olimpijski sat“:- Začudili smo se što u gradu ne postoji čak ni sat koji odbrojava do početka Igara. Očekivali smo da bude na Kopakabani ili na nekom poznatijem mestu, ali nismo ga videli. Ipak, jasno je da se radi... Ulice su izrovane, kopaju... Treba napraviti i onu specijalnu olimpijsku traku za saobraćaj od olimpijskog sela do borilišta... Mislim da će sve to biti u redu. Nijedan organizator dosad nije podbacio, tako da mislim da će sve biti u redu. Ima još vremena, nije malo, ali će brzo proći.

Jasna ŠekarićPOSLE RIJA U PENZIJUNajbolja strelkinja 20. veka Jasna Šekarić poručila je da će joj predstojeće Igre u Riju biti poslednje u karijeri.- Olimpijske igre u Riju su moje osme po redu, a biće i poslednje, pošto sam nedavno odlučila da se povučem iz takmičenja. Iako su mnogi pokušavali da me odgovore, rešena sam u tome da se na ovom takmičenju oprostim od ovog dela moje sportske karijere, ali i dalje ću biti u streljaštvu i posvetiću se trenerskom pozivu - rekla je Šekarićeva.Najveći uspeh na Olimpijskim igrama Jasna Šekarić ostvarila je osvajanjem zlatne medalje u Seulu 1988 (ima i bronzu sa istih Igara), a u Barseloni (1992), Sidneju (2000) i Atini (2004) uzela je srebro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track