TOP 6 VERNIKA U SRPSKOM SPORTU: Oni snagu traže u Srpskoj pravoslavnoj crkvi!
Foto: Fonet

Kurirov izbor

TOP 6 VERNIKA U SRPSKOM SPORTU: Oni snagu traže u Srpskoj pravoslavnoj crkvi!

Ostali sportovi -

Najbolji srpski i svetski sportista mnogo pažnje posvećuje religiji, neretko je odvajao velike svote novca za obnovu pravoslavnih hramova

Dejan TomaševićSvake sedmice je na liturgiji, a obavezni su i post i pričešćivanje. Aktuelni je predsednik Pravoslavnog sportskog društva Sveta Srbija. Bio je u Hilandaru na Svetoj gori i smatra da bi svaki Srbin trebalo da ode tamo. U manastiru Ćirilovac je njegov duhovnik, otac Jojil.

Mateja KežmanPoznat kao veliki vernik, koji je igrajući u Partizanu, ali i u inostranstvu obavezno postio tokom božićnog posta. Svojim donacijama pomogao Ðurđeve stupove, ali i mnoge druge organizacije. Kaže da je u molitvi pronašao sebe.

Vladimir Stojkovićolman reprezentacije Srbije pomaže obnovu manastira Ðurđevi stupovi, a prilikom jedne od poseta ovom manastiru je poklonio ikonu Svetog Ðorđa jer je to manastirska slava. Svog naslednika Lava krstio je u manastiru Fenek u blizini Jakova.

Aleksandar StanojevićČesto je kao trener Partizana imao običaj da ekipu odvede u neki od hramova. Ističe da se Gospodu moli svakodnevno, ali da je njegova vera duboka.

Novak ÐokovićNajbolji srpski i svetski sportista mnogo pažnje posvećuje religiji, neretko je odvajao velike svote novca za obnovu pravoslavnih hramova, a nosilac je najvećeg priznanja Srpske pravoslavne crkve - ordena Svetog Save. I tokom mečeva uvek nosi krst oko vrata.

Milica DabovićKošarkašica Srbije često govori o svojoj veri, a na zidu u dnevnoj sobi drži naslikani manastir Ostrog. Pored slike manastira čitkim rukopisom je ispisano: „Bože, blagoslovi onog ko ulazi u ovaj dom, zaštiti i sačuvaj onog koji izlazi iz njega i daj mir onom ko u njemu ostaje!“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track