KAKAV PARADOKS: Sportisti koji su rođeni u Srbiji promoteri decenije nezavisnosti Crne Gore
Foto: CKM

Obeležavaju 21. maj

KAKAV PARADOKS: Sportisti koji su rođeni u Srbiji promoteri decenije nezavisnosti Crne Gore

Ostali sportovi -

Crnogorski sportisti Bojana Popović, Katarina Bulatović, Srđan Mrvaljević, trener Dragan Adzić biće promoteri proslave decenije nezavisnosti Crne Gore koja će, u organizaciji Crnogorske kulturne mreže CKM, biti održana 21. maja na Dvorskom trgu na Cetinju.

CKM je naveo da su se odlučili da sportisti promovišu proslavu jer su oni najbolji promoteri Crne Gore.

Paradoks ove odluke jeste da su svo troje sportista koji će obeležiti dan nezavisnosti rođeni u Srbiji.

Bojana Popović, Foto: CKM
Bojana Popović, Foto: CKM

Bojana Popović (devojačko Petrović) rođena je u Nišu 1979. godine. Nastupala je za rukometnu reprezentaciju Jugoslavije, sa kojom ima bronzanu medalju sa Svetskog prvenstva u Italiji 2001. godine. Posle raspada Državne zajednice Srbija i Crna Gora, 2007. godine je odlučila da reprezentativnu karijeru nastavi u dresu Crne Gore, sa kojom je 2012. godine osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. Popović je 2007. godine odbila poziv tadašnjeg selektora Časlava Dinčića da zaigra za reprezentaciju Srbije.

Katarina Bulatović je takođe rukometna reprezentativka Crne Gore. Rođena je u Kragujevcu 1984. godine. Nastupala je za sve selekcije Državne zajednice Srbije i Crne Gore, a od 2006. do 2008. godine za reprezentaciju Srbije. Bulatovićeva je 2008. godine odlučila da napusti reprezentaciju Srbije i počela da nastupa za reprezentaciju Crne Gore, sa kojom je 2012. godine u Londonu na Olimpijskim igrama osvojila srebrnu medalju.

Srđan Mrvaljević, Foto:CKM
Srđan Mrvaljević, Foto:CKM

Srđan Mrvaljević je džudo reprezentativac Crne Gore. Inače je rođen u Beogradu 1984. godine. Postao je vicešampion sveta 2011. godine i proglašen za najboljeg crnogorskog sportistu te godine. Mrvaljević je široj javnosti postao poznat pošto se založio za prijem Crne Gore u NATO, iako je boravio u Beogradu tokom bombardovanja 1999. godine.

Drugi referendum o nezavisnosti Crne Gore održan je 21. maja 2006. godine. Tada se 55,5 odsto građana izjasnilo za proglašenje nezavisnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track