SVETA SRBIJA: Uspešno otvoreno treće sportsko Sabranje
Foto: Sveta Srbija

Lepa sportska manifestacija na Adi ciganliji

SVETA SRBIJA: Uspešno otvoreno treće sportsko Sabranje

Ostali sportovi -

U nedelju, 15. maja nastavlja se program Sabranja koji počinje svetom liturgijom, a posle toga svi posetioci će imati priliku da posete i upoznaju se sa veštinama, bravurama i oprobaju fizičku spremu na preko 40 sportskih stanica, dok će na bini teći kulturno-umetnički program

BEOGRAD - Treće Sabranje Svete Srbije, manifestacije od posebnog značaja Grada Beograda, u subotu je svečano otvoreno na Adi Ciganliji.Posebni gosti na otvaranju bili su đaci osnovnih škola iz srca Srbije, sa Kosova i Metohije.

Program Sabranja je započeo specijalnom epizodom poznatih arhivatora: Čvarkova, Boškića i Torbice, kojom su se osvrnuli na naučna dostignuća znamenitih Srba na čelu sa Nikolom Teslom čiji će život i delo povodom 160 godina od njegovog rođenja,biti glavna tematska inspiracija kulturno-umetničkog programa ovogodišnjeg događaja.

Posle toga prikazan je film ”Teslin vremeplov” koji je u 4d maping produkciji pripremio Telekom Srbija i koji je svoju premijeru imao u Knez Mihajlovom, a sa nestrpljenjem ga očekuju Niš i Novi Sad.Kao kruna večeri konsert su održali naši poznati muzički umetnici Aleksandra Radović i Sergej Ćetković koji su oplemenili svojim notama i raspoloženjem sve prisutne.

U nedelju, 15. maja nastavlja se program Sabranja koji počinje svetom liturgijom, a posle toga svi posetioci će imati priliku da posete i upoznaju se sa veštinama, bravurama i oprobaju fizičku spremu na preko 40 sportskih stanica, dok će na bini teći kulturno-umetnički program.

Tesline citate će govoriti mladi glumac Predrag Peđa Vasić, poznat kao Stanoje iz Montevidea, a pored njega nastupiće i umetnički ansambl Ministarstva odbrane Stanislav Binički, Jelena Tomašević, Dečji hor Bilje Krstić, Slobodan Trkulja, Željko Vasić, Ivana Jordan, Neverne Bebe, hor Svetosavsko zvonce, Plesni studio Flaj (Fly), Fit kid, baletski studio Kopelija, AKUD Lola, KUD Novi Beograd, KUD Pasjanka sa Kosova i Metohije i dečiji publicista i novinar Raša Popov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track