I NA TATAMIJU, U MISLIMA SA IGOROM NURKIĆEM: Humana strana šampionata Balkana za džudiste
Foto: Saša Urošev

U Kikindi organizovano prikupljanje dobrovoljnih priloga

I NA TATAMIJU, U MISLIMA SA IGOROM NURKIĆEM: Humana strana šampionata Balkana za džudiste

Ostali sportovi -

Bitka koju je Srbija povela kako bi se obolelom mladom džudisti iz Niša, Igoru Nurkiću, obezbedila sredstva za odlazak na lečenje u inostranstvo, nije neopaženo prošla ni na šampionatu Balkana u džudou, koji je proteklog vikenda održan u Kikindi.

1 / 2 Foto: Saša Urošev

Svetislav Vukmirica, predsednik UO džudo saveza Srbije, potvrdio je da je 197 kadetskih reprezentativaca devet balkanskih država izgaralo na tatamiju, a u mislima bilo sa obolelim džudistom:

-Za vreme trajanja Balkanijade, u kikindskoj hali “Jezero” organizovali smo prikupljanje dobrovoljnih priloga za lečenje Igora Nurkića. Na noge se nisu digli samo džudisti iz Srbije, Ministarstvo zdravlja, nego i kompletna sportska javnost, naše poznate ličnosti... Ubeđen sam da će se sakupiti neophodna suma novca za njegovo lečenje. Verujemo u pozitivan ishod Igorove bitke. Željno ga isčekujemo na narednim takmičenjima i džudo kampovima- rekao je za Kurir Vukmirica.

Svetislav Vukmirica i Željko Tanasković sa saradnicima, Foto: Saša Urošev
Svetislav Vukmirica i Željko Tanasković sa saradnicima, Foto: Saša Urošev

Balkanskom šampionatu za džudiste, pored ostalih, je prisustovovao i Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije. On je, takođe, apelovao na domaću sportsku javnost da se maksimalo angažuje kako bi se mladom Nišliji omoguć odlazak na lečenje.

Danilo Počuča, Foto: Saša Urošev
Danilo Počuča, Foto: Saša Urošev

Srpski džudo reprezentativac, Danilo Počuča iz Novog Sada, priznao nam je da ga je potresla vest o Igoru Nurkiću:

-Za razliku od mnogih borbi na tatamiju, za ovu neočekivanu, Igor se sigurno nije spremao. Želim da mu poručim da su svi srpski džudisti uz njega. Znamo se iz viđenja. O Igoru kao sportisti i mladom čoveku, čuo sam samo najlepše stvari. Igore, drži se. Svi smo uz tebe- kazao je Počuča.

Igoru Nurkiću je za operaciju u Nemačkoj potrebno 160.000 evra, a on boluje o leukemije limfoma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track