PRVI, ALI BEZBOLAN PORAZ ORLOVA U SVETSKOJ LIGI: Srpski odbojkaši vodili 2:0, pa izgubili od Irana
Foto: Fonet

Overili plasman na završni turnir

PRVI, ALI BEZBOLAN PORAZ ORLOVA U SVETSKOJ LIGI: Srpski odbojkaši vodili 2:0, pa izgubili od Irana

Ostali sportovi -

Odbojkaška reprezentacija Srbije pretrpela je danas prvi poraz u Svetskoj ligi, pošto je u Teheranu posle preokreta izgubila od Irana s 2:3 (25:18, 25:22, 22:25, 23:25, 14:16) u prvoj utakmici Grupe I trećeg vikenda prve divizije.

Izabranici Nikole Grbića vodili su s 2:0 u setovima, ali je Iran nošen sjajnim navijanjem u ispunjenoj hali "Azadi" uspeo da dođe do preokreta i nanese Srbiji prvi poraz ove sezone u Svetskoj ligi.

Uprkos porazu, "orlovi" su obezbedili plasman na završni turnir, koji će se od 13. do 17. jula održati u Krakovu.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Marko Ivović s 19 poena, dva manje upisao je Aleksandar Atanasijević, a Marko Podraščanin zabeležio je 12.

Iran je do pobede predvodio Mohamed Musavi sa 17 poena, a Mojtaba Mirzajanpur zabeležio je 14.

Srbija će se sutra u drugom kolu Grupe I prve divizije Svetske lige od 15.30 po srednjeevropskom vremenu sastati s Argenitnom, dok Iran od 18.30 očekuje duel protiv Italije.

Selektor Nikola Grbić rekao je da je njegova ekipa imala priliku da pobedi Iran, ali da im je za to nedostajalo sreće i koncentracije u ključnim trenucima.

"Igrali smo jako dobro u prva dva seta, mnogo dobro smo primali servis, ali i napadali. To nas je dovelo do toga, da i pored velikog broja grešaka na servisu u tom drugom setu, kontinuiranim napadom i dobrom igrom privedemo set kraju i povedemo s 2:0. Posle toga je naš nivo igre opao... Oni su napravili neke izmene, koje su bile izuzetno dobre izmene, napravili su razliku, odigrali mnogo dobro, bez obzira na to, imali smo naše šanse, a čak smo imali i prednost u taj-brejku", rekao je Grbić i dodao:

"Mislim da nismo imali sreće... Jedna loša sudijska odluka s 'čelendžom' u taj-brejku, koji je očigledno bio na našoj strani, ponekad napravi razliku koja je dovoljna da se izgubi set. Šteta, imali smo priliku da pobedimo i u ovoj utakmici".

Podsetimo, "orlovi" su do Teherana stigli uz dosta problema. Na put su krenuli u utorak, sa danom zakašnjenja zbog nevremena u Beogradu, a onda su neplanirano prenoćili u Istanbulu zbog terorističkog napada na aerodromu "Ataturk".

"Moramo da se koncentrišemo na ono šta moramo da radimo, to je jedini pravi put kako bismo prevazišli sve probleme. Dva meseca pričamo o problemima s kojima možemo da se susretnemo Ta lista je dugačka... Mi se nalazimo trenutno u problemu, za pet dana odradili smo samo jedan trening, a ovo putovanje je bilo kakvo je bilo, još je u dvorani danas bilo vruće, jak protivnik... Ali ne smemo da pričamo o tome, već moramo da se koncentrišemo na narednog protivnika", rekao je Grbić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track