NASTAVIO NIZ: Tamaš Kajdoči osvojio tri medalje na SP za juniore
Foto: Promo

Bravo

NASTAVIO NIZ: Tamaš Kajdoči osvojio tri medalje na SP za juniore

Ostali sportovi -

Reprezentativac Srbije u dizanju tegova Tamaš Kajdoči osvojio je tri bronzane medalje na Svetskom prvenstvu za juniore u Gruziji.

Tamaš je u kategoriji +105kg, u najtežoj konkurenciji u trzaju sa podignutih 171 kg osvojio treće mesto. On je u disciplini izbačaj sa 216 kg takođe stigao do bronze. Kajdoči je u disciplini biathlon stigao do 387 kg i nove bronze.

"Presrećan sam. Bilo je jako naporno i višemesečne pripreme su urodile plodom. Očekivao sam ovaj rezultat, ali nisam znao koji će to doneti plasman. Konkurencija je bila izuzetno oštra, svi su bili dobro pripremljeni i o plasmanu se odlučivalo u trećim pokušajima. Sada slede pripreme za prvenstvo Evrope za juniore koje se održava u decembru", rekao je Kajdoči.U 80 godina dugoj istoriji Saveza Srbije za dizanje tegova, ovo su prve medalje za našu zemlju na svetskom juniorskom prvenstvu."Zahvaljujući podršci Ministarstva omladine i sporta, naš savez je postao prepoznatljiv u svetu kao jedan od najorganizovanijih i veoma uspešnih. Zahvaljujemo se ministarstvu na pomoći koju dobijamo za nabavku opreme, učešće na kampovima, stipendijama mladim sportistima i organizaciju putovanja", izjavio je predsednik Saveza prof. Dr Milan Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track