NAPRED NAŠI: Srbija u lovu na milion dolara!
Foto: Beta

Finale Svetske lige u Krakovu

NAPRED NAŠI: Srbija u lovu na milion dolara!

Ostali sportovi -

Odbojkaši žele da osvoje jedini trofej koji im nedostaje. Selektor Nikola Grbić danas saopštava spisak igrača koje vodi u Poljsku

Najbolji srpski odbojkaši žele da osvoje Svetsku ligu i ispune ček od milion dolara, koliko tradicionalno iznosi nagrada za pobednika.Finalni turnir biće igran u Poljskoj, u gradu Krakovu, od 13. do 17. jula. Pored Srbije, na fajnal-siksu učestvovaće još reprezentacije Brazila, Italije, SAD, Francuske i domaćina Poljske. Sve selekcije igraće na OI u Riju, sem Srbije, koja tako može da tempira formu baš za Svetsku ligu. To je takmičenje koje naša reprezentacija nikada nije osvojila, iako je pet puta igrala u finalu i jedina je od učesnika koja nema zlato. Srbija je i tri puta bila bronzana.Srbija je u grupi s Poljskom i Francuskom, dok su na drugoj strani Brazil, SAD i Italija.- Konačan spisak za Krakov saopštiću danas. Moram da vidim u kakvom stanju su Miloš Nikić i Nikola Jovović. Dobro smo trenirali proteklih dana. Nadam se da ćemo na finalnom turniru nastaviti u istom ritmu kao iz prve faze. Koncentrisani smo na našu prvu utakmicu protiv Poljaka u četvrtak - rekao je selektor Srbije Nikola Grbić.

Po svemu prikazanom u grupnom delu Svetske lige, Srbija je pokazala najviše. U odnosu na broj odigranih mečeva, „orlovi“ su ostvarili 78 odsto uspešnosti, što do sada, za ovih 27 godina koliko traje Svetska liga, nije pošlo za rukom nijednoj selekciji. Srbija je odigrala devet mečeva i upisala sedam pobeda.- Ako ponovimo našu igru iz Kalinjingrada i Beograda, kad smo upisali šest pobeda zaredom, onda imamo čemu da se nadamo u Krakovu. Naš cilj je da prvu utakmicu odigramo dobro jer je baš tu uvek bilo problema na velikim takmičenjima. Ako savladamo Poljake, posle će sve biti lakše - rekao je srednji bloker Srećko Lisinac.Odbojkaši Srbije u ponedeljak ujutro s beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ otputovaće za Krakov.

Reč kapitenaSTANKOVIĆ MERKA ZLATOKapiten srpskih odbojkaša Dragan Stanković nada se zlatnoj medalji u Krakovu.- Veliki uspeh za nas je što smo drugu godinu zaredom uspeli da se plasiramo na finalni turnir. Tu nećemo stati. Želimo u polufinale, što će nam biti podstrek više da se okitimo medaljom, što da ne i zlatnom. Gledamo i mislimo samo na sebe. Poljaci će kao domaćini sigurno imati ambicije da osvoje Svetsku ligu, dok Francuzi igraju sjajnu odbojku poslednjih godina - smatra Stanković.

Puca od samopouzdanjaIVOVIĆ: SVESNI SVOJE SNAGEPrimač servisa Marko Ivović oduševljen je što se finalni turnir Svetske lige igra u Poljskoj, zemlji u kojoj je igrao nekoliko sezona.- Poljaci frenetično navijaju i tu nas ne mogu iznenaditi. Njihovoj selekciji, kao i ostalim reprezentacijama, ovo je generalna proba za Olimpijske igre. Ali, i mi imamo naš cilj. Svesni smo svojih šansi i aduta. Ubeđen sam da protiv Poljaka i Francuza možemo do pobede i plasmana u polufinale - kaže Ivović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track