(FOTO) FEŠTA NA AERODROMU: Srbija dočekala šampione Svetske lige!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

"Orlovi" stigli u Beograd

(FOTO) FEŠTA NA AERODROMU: Srbija dočekala šampione Svetske lige!

Ostali sportovi -

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" pripređen je spektakularan doček srpskim odbojkašima povodom istorijskog uspeha, osvajanja zlatne medalje u Svetskoj ligi.

1 / 2 Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Veliki broj ljudi okupio se na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" kako bi pozdravio srpske šampione.

Pehar koji je Srbija čekala 20 godina, letom preko Minhena, konačno je "sleteo" u Beograd, a u rukama ga je nosio selektor Nikola Grbić.

"Još se nisu slegli utisci, teško je izaći iz stanja maksimalne koncentracije i preći u euforiju. Potrebno je vreme da se emocije slegnu, procesuiramo sva dešavanja i uživamo u zasluženom uspehu", rekao je selektor Grbić.Srpski odbojkaši u Krakovu su iz šestog pokušaja u finalima došli do prvog trofeja Svetske lige.

"Ne sećam ko je pobedio Brazil sa 3:0, a kamoli u finalu. Dominirali smo tokom celog meča, trijumf nije dolazio u pitanje, samo na terenu nismo bili toga svesni. Bili smo najbolji kada je bilo najpotrebnije, momci su ostavili srce na terenu".

Foto: Aleksandar Jovanović Cile
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Grbić priznaje da mu je bilo potrebno nekoliko sekundi da shvati da su prvaci, posle pobedničkog poena.

"Potrebne su mi bile dve ili tri sekunde da dođem sebi, samo sam stisnuo pauzu. Nije bilo euforije, možda bi se to desilo da je bilo nizvesnije", poručio je legendarni odbojkaš, sada uspešan i kao selektor.

On je istakao da žali za Olimpijskim igrama u Riju i dodao da je sistem loš jer neće igrati jedna od najboljih selekcija.

"Žal je uvek prisutan. U januaru nismo bili neznalice ili nesposobnjakovići, kao ni što sada ne mislimo na da nam nema ravnih. Tada nismi imali pravo na kiks i popravku, a postojali su problemi sa povredama. Ovo je prvi put da se kvalifikacije za OI ovako organizuju i nadam se poslednji. Turnir gubi izostankom ovakve ekipe", zaključio je Grbić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

"Plavu četu" pored velikog broja navijača, dočekali su generalni sekretar OSS Slobodan Milošević i direkrtor marketinga OSS Zoran Avramović

Odbojkaška reprezentacija Srbije u finalu završnog turnira Svetske lige u Krakovu, slavila je sa 3:0 nad selekcijom Brazila i po prvi put u istoriji okitila se zlatnim odličjem u prestižnom takmičenju FIVB.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track