Drama i dalje traje

(KURIR TV) ŠAMAR RADNICIMA: Nova šikaniranja zaposlenih u Sportu od strane Saše Mirkovića

Ostali sportovi -

Zaposleni u dnevnom sportskom listu "Sport" već danima čekaju da ih direktor Saša Mirković primi na razgovor, a kada su se radnici u dogovoreno vreme pojavili sačekala ih je improvizovana oglasna tabla krcata sa rešenjima o otkazima i prinudnom odmoru.

Povodom najnovije skandalozne odluke Mirkovića, novinari "Sporta" su se javnosti obratili još jednim saopštenjem koje prenosimo u celosti:

"Novi šamar zaposlenima u dnevnom sportskom listu Sport

Loš, gori, Mirković

Neimenovani predstavnik vlasnika nije dozvolio zaposlenima ni da uzmu lične stvari iz zaključanih prostorija SportaUmesto najavljenog sastanka zaposlenih u dnevnom sportskom listu Sport sa Sašom Mirkovićem - nova upozorenja i rešenja na improvizovanoj oglasnoj tabli. Čak ni prisustvo advokata nije primoralo neimenovanog predstavnika vlasnika da zaposlenima dozvoli da uzmu lične stvari iz zaključanih prostorija Sporta.

foto: Kurir sport
foto: Kurir sport

"Sve što imate, rešite pravnim putem"- poručio je muškarac koji ni na koji način nije želeo da objasni ko je i šta je osim da Saša Mirković zbog obaveza nije u stanju da primi zaposlene u terminu koji je sam odredio.

Zaposleni koji to ranije nisu dobili, sad su na oglasnoj tabli našli upozorenje pred odkaz. A našlo se mesta i za rešenje da su svi zaposleni udaljeni sa posla na 10 dana.

foto: Kurir sport
foto: Kurir sport

Osokoljen što mu je promena namene dnevnog sportskog lista u ličnu političku brošuru 31.07.2016. prošla bez reakcije Novosti AD, Mirković pokazuje da može da bude gori i od Mirkovića koji prvo najavljuje ucenu, a onda traži zaštitu zbog umišljenih političkih pritisaka.

Isti taj Saša Mirković koji je prekršio obligaciono pravo iz ugovora sa Novosti AD da neće da menja namenu sportskog lista, ogrešio se i o stvarno pravo time što zaposlenima nije dozvolio da uzmu lične stvari iz redakcije. U međuvremenu, Mirković je kršio i odredbe radnog prava, time što je zaposlene uskratio i za zarade i za doprinose.

Stalni i podmukli mobing zaposlenih je očigledno način na koji nekadašnji menadžer, neuspešni političar i samozvani direktor i povremeni samoimenovani glavni urednik funkcioniše.

O praznim i neispunjenim obećanjima ne vredi ni govoriti. Zaposleni su udruženi u nevolji i odlučni da umišljenom dahiji koji pokazuje svoje pravo kabadahijsko lice stanu na put.

foto: Kurir sport
foto: Kurir sport

Sport koji se štampa neka je na čast "lojalnim" copy/paste novinarima i urednicima.

Prevareni, ponižavani i šikanirani zaposleni pitaju se gde je sad direktor i glavni urednik Večernjih Novosti Ratko Dmitrović. Jer, kad je dovodio nove vlasnike bio je prepun reči hvale. Sad kad taj isto Saša Mirković krši ugovor koji je potpisao prilikom kupovine Sporta, Dmitrovića nigde nema.

Saša Mirković očigledno ostaje i bez ideja za nove prevare i laži, pa računa na sporost pravosudnog sistema kad zaposlene upućuje da svoje lične stvari traže uz sudsku odluku."

USNB podržalo zaposlene

Udruženje sportskih novinara Beograda pruža punu podršku kolegama zaposlenim u DSLSport koji su stupili u štrajk i najoštrije osuđuje ponašanje novog vlasnika prema njima. "Pritisci su počeli od dana preuzimanja, a kulminirali u petak, 29. jula uručivanjem otkaza novinarima Radi Nikolić i Željku Vujičiću, kao i kolektivnom zabranom ulaska u redakciju. Neispunjavanje obaveza iz privatizacionog ugovora, višemesečno kašnjenje isplate zarada, ne uplaćivanje doprinosa i zdravstvenog osiguranja, poniženja, laži, mobing... razlozi su zbog kojih Udruženje sportskih novinara Beograda, kao najstarije strukovno udruženje sportskih novinara u Srbiji staje uz kolege u najstarijem dnevnom sportskom listu.Pozivamo Ministarstvo privrede da odmah izvrši proveru stanja i ukoliko utvrdi kršenjeprivatizacionog ugovora bez odlaganja poništi privatizaciju, kao što je zakonodavac propisao, aMinistartsvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da u skladu sa nedležnošću proveri zakonitost odluka vlasnika DSL Sport Saše Mirkovića. Apelujemo na sve članove, sportske organizacije i celokupnu sportsku javnost da pruže podršku kolegama iz DSL Sport u njihovoj opravdanoj borbi", navodi se u saopštenju USNB.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track