SPORTSKE IGRE MLADIH: Osnovci iz Srbije osvojili 21 medalju
Foto: Igre Mladih

Školska žurka u Splitu

SPORTSKE IGRE MLADIH: Osnovci iz Srbije osvojili 21 medalju

Ostali sportovi -

U Splitu održano međunarodno finale jubilarnih 20. Sportskih igara mladih

Više od 600 učesnika međunarodnog finala SIM-a, pobednika državnih finala u Srbiji, Hrvatskoj i BiH, okupilo se u najlepšem delu Splita na završnoj ceremoniji najmasovnije sportske manifestacije za decu i omladinu Balkana.

U pratnji trenera i koordinatora, najuspešniji mali sportisti s nestrpljenjem su iščekivali izlazak na binu i svečanu dodelu medalja. Desetominutni vatromet u kojem su uživali svi posetioci rive bio je uvertira pred ceremoniju paljenja olimpijske baklje i dodelu odličja.

Idejni tvorac Igara Zdravko Marić pozdravio je sjajne male sportiste, predstavnike brojnih institucija i kompanija koje su i ove godine podržale Igre i rekao da ga raduje što je SIM već 20 godina važan deo odrastanja dece na Balkanu. -U ovom projektu je sve apsolutno besplatno, svako dete može da učestvuje, a do sad smo imali preko milion najmlađih takmičara – kaže Marić. - Oni se druže, uče fer pleju, da je bavljenje sportom važno, kao što je bitno i dovesti ih na igrališta i pomeriti od savremenih tehnologija. U Srbiji se ove godine u kvalifikacijama takmičilo oko 50.000 dece, a Zdravko Marić napominje da je izuzetno zadovoljan saradnjom sa Savezom za školski sport Srbije i predsednikom SŠSS Željkom Tanaskovićem koji je svojim prisustvom uveličao ceremoniju zatvaranja Igara, ali i ponosan na podršku koju od početka Sportske igre mladih imaju od premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Ozarenih lica, mali sportisti iz Srbije, Hrvatske i BiH dolazili su na binu i ponosno pozirali okićeni zlatom, srebrom i bronzom. Jedni drugima su iznova čestitali na ostvarenim plasmanima, uz obećanje da će se i narednih godina susretati na Igrama mladih u regionu.Ove godine deca iz Srbije su na međunarodnom finalu SIM-a osvojila 21 medalju u 10 sportova - devet zlatnih, i po šest srebrnih i bronzanih. Ono po čemu će pamtiti boravak u Splitu nisu samo pobede na sportskim terenima, već i prelepa druženja sa vršnjacima iz regiona u najlepšem gradu na obali Jadrana.

Plasmani

ZLATNE MEDALJE: rukomet - „Vojvodina“, Novi Sad (dečaci), mali fudbal – Radinac (2001. godište i mlađi), ulični basket - “Eliksir Hajdučice”, Negotin (devojčice), odbojka na pesku – Nova Varoš (devojčice), “između dve vatre” – “ekipa “Dimitrije”, Kraljevo (2005. godište), stoni tenis – Ivana Mršić, Kikinda (devojčice), tenis - Natalija Pejaković, Sremska Mitrovica, (devojčice)-tenis - Lazar Milićević, Kraljevo (dečaci), stoni tenis - Matija Đurđević, Kikinda (dečaci)SREBRNE MEDALJE: šah – Aleksa Alimpić, Beograd (dečaci) rukomet - “Laki”, Crvenka (devojčice), mali fudbal - Fer-plej ekipa SIM Srbije i Fudbalskog saveza Srbijeodbojka – Veliko Gradište (dečaci), ulični basket – “Olovni vojnici”, Vranje (dečaci)“između dve vatre” - “Osmice”, Pirot (2007. godište i mlađe)

BRONZANE MEDALJE: šah – Milanko Bilić, Kikinda (dečaci), mali fudbal - OŠ “Nikolaj Velimirović”, Šabac (2005. godište), tenis - Denijal Kačapor, Novi Pazar (dečaci), atletika (60 metara) – Uroš Đurović (dečaci, 2005. godište), atletika (60 metara) - Petar Popović (dečaci, 2007. godište), kejdžbol – Fer-plej 1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track