Juniorski četverac sa kormilarom bez odličja za svega 11 stotinki
Foto: VSS

Zauzeli 4. mesto

Juniorski četverac sa kormilarom bez odličja za svega 11 stotinki

Ostali sportovi -

Četverac sa kormilarom Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Vanja Obradović, Damjan Lazić, kormilar Vuk Mladenović osvojio je četvrto mesto u juniorskoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu za seniore, seniore do 23 godine i juniore u Roterdamu.

Srpski čamac, ovogodišnji juniorski evropski viceprvak iz Trakaija, u finalu ove discipline zauzeo je četvrto mesto s vremenom 6:20.69. Zlato je pripalo posadi Italije (6:15.97), koja je tako evropskoj dodala i svetsku titulu, srebro je osvojila Nemačka (6:18.16), a bronzu SAD (6:20.58).

Naš četverac je posle prvih 500 metara bio četvrti sa zaostatskom od svega 52 stotinki u odnosu na čamac Australije, koji je bio treći. Italijani su u tim trenicima već sigurno držali prvo mesto, dok je odmah iza njih bila Nemačka. Na polovini trke srpski četverac sa kormilarom zadržao je četvrto mesto, a sa tim plasmanom je ušao i u poslednji 500 metara. Tada je je krenuo u jak napad na posadu SAD koja je bila treća, pošto su Italijani i Nemci već bili poprilično odmakli. Žestoka borba za bronzano odličje trajala je sve do poslednjih metara, ali su našim momci na kraju ostali prvi ispod crte za postolje i to za svega 11 stotinki.

"Nemam šta da zamerim momcima. Izveslali su odličnu trku i pokazali da su uz rame sa najboljim svetskim veslačima u ovom godištu. Na žalost, i zbog nedostatka sreće nisu se domogli svetskog odličja. Ovom prilikom čestitam im na svemu što su pokazali u Roterdamu. Za dlaku su ostali bez medalje, a treba da nastave da koračaju uzdignute glave, da rade i napreduju. Posle evropske vicešampionske titule u Litvaniji i u Roterdamu su dokazali da imaju potencijal i materijal za vrhunske veslačke karijere", kazao je trener četverca sa kormilarom Goran Todorović.

Četverac bez kormilara Veljko Milovanović, Pavle Simić, Radoš Milićević, Aleksa Popović šampionat u Roterdamu završio je na 12. mestu. U B finalu ove discipline naš čamac je s vremenom 6:18.52 zauzeo šesto mesto. U borbi za plasman od sedmog do 12. mesta pobedila je posada Francuske (6:12.57), druga je bila Kanada (6:15.43), treći Uzbekistan (6:16.27), četvrta Belorusija (6:16.70), a peta Južnoafrička Republika (6:18.50).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track