SUSRET OLIMPIJSKIH ŠAMPIONA: Bokseri stare Juge organizovali sedmodnevno druženje
Foto: Kurir Sport

Obilaze Srbiju

SUSRET OLIMPIJSKIH ŠAMPIONA: Bokseri stare Juge organizovali sedmodnevno druženje

Ostali sportovi -

Velikani boksa nekadašnje Jugoslavije organizovali su sedmodnevno druženje i obilazak juga Srbije i na jednom mestu našli su se svi olimpijci i reprezentativci.

Ukupno je bilo petnaestak najznačajnijih bokserskih asova. Među njima su Damir Škaro, Milivoje Labudović, Bratislav Ristić, Dragan Vujković, Slobodan Kačar, Macoli , a domaćin u Prokuplju je Dragiša Đokić.

"Prvi put posle rata dolazim u Prokuplje i zaista sam impresioniran onim što vidim. Bio sam pre tačno trideset godina i prosto ne mogu da saberem utiske. Moji bokseri su moji prijatelji sa kojima sam imao lepu prošlost i sa kojima kroz ova druženja doživljavam lepu sadašnjost", kaže Damir Škaro, koji je poslednji nosilac olimpijske medalje u boksu bivše Jugoslavije iz Seula 1988. godine.

Pored obilaska Leskovca, Prokuplja, Prolom banje i Đavolje varoši kod Kurumlije, bokseri nastavljaju druženje još dva dana na Staroj planini.

Dragiša Đokić koji je sa Bratislavom Ristićem bio domaćin u Toplici kaže da je najvažnije da među njima nema mržnje i politike i da iako je boks individualni sport i u ringu se svako bori za sebe, nakon te borbe oni su tim koji je preživeo sve ratove, sve turbulencije i dokazao da je sport nešto što zbližava ljude i čini ih jedinstvenim!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track