ISPOVEST OCA VATERPOLISTE NAPADNUTOG U ZAGREBU: Šutirali su decu po zemlji i pekli ih
Foto: Profimedia

Huligani mučki prebili kadete Partizana

ISPOVEST OCA VATERPOLISTE NAPADNUTOG U ZAGREBU: Šutirali su decu po zemlji i pekli ih

Ostali sportovi -

Dvadesetak maskiranih navijača napalo je, iz čista mira, šestoricu dečaka koji imaju svega 15 godina samo zato što su nosili majice sa oznakama crno-belih

Članove kadetskog vaterpolo tima Partizana, njih šestoricu, prebilo je u četvrtak ispred jednog zagrebačkog restorana 20 huligana jer su se usudili da se šetaju hrvatskom prestonicom u klupskim majicama.Otac jednog od napadnutih dečaka koji je s crno-belima učestvovao na tradicionalnom zagrebačkom turniru Mali medo kaže da su golmanu L. R. polomili kost u šaci, A. M. opekli bakljom, dok su ostalima nanete povrede po licu i telu usled šutiranja.- Dok su jeli, prišli su im navijači Dinama i počeli da ih verbalno napadaju sve dok nisu krenuli i fizički da zlostavljaju dečake. Onda su se dali u bežanje. N. B. je pao i okliznuo se, da bi ga, dok je ležao na zemlji, išutirali po celom telu. L. R je prošao s prelomom šake, A. M. je opečen bakljom, a S. B. ima brojne modrice - rekao je jedan od roditelja i dodao:- Nikome nije jasno gde je u trenutku napada bio Zoran Bratuša, koordinator mlađih kategorija Partizana, koji je vodio decu u Zagreb. Prošle godine su nam u gostima bili dečaci iz Galatasaraja, ali im mi kao domaćini nismo dozvoljavali da se šetaju Beogradom u klupskoj opremi. Postavlja se pitanje zašto se nije slično postupilo i s našom decom u Zagrebu.

Preživeli pakao u Zagrebu... Mladi vaterpolisti Partizana
Preživeli pakao u Zagrebu... Mladi vaterpolisti Partizana

Crno-beli su zauzeli drugo mesto pošto su poraženi u finalu od Vašaša (11:9), nakon pobeda nad Primorjem, Mladošću, POŠK i Mornarom. Predsednik VK Partizan Aleksandar Šoštar nije mogao da govori o detaljima incidenta jer je na službenom putu u Holandiji dobio informacije od naših medija o prebijanju kadeta. Čudno zvuči, ali izgleda da zaposleni nisu obavestili prvog čoveka kluba o preživljenom linču.Predsednik VS Hrvatske Perica Bukić osudio je incident:- Žalim zbog napada koji se dogodio. Ne znam što bih rekao, osim da u ime hrvatskog vaterpola osuđujemo to što se desilo i smatramo da takvom ponašanju nije mesto u sportu. Dogodilo se što se dogodilo, ali mi užasno mi je žao zbog toga.

SaopštenjeVK PARTIZAN: DOKLE VIŠE?!VK Partizan oglasio se dva dana posle incidenta u Zagrebu.- VK Partizan je duboko uznemiren i razočaran ovim mučkim napadom na njegove 15-godišnje sportiste. Naša deca su u Zagreb došla da se sportski nadmeću sa svojim vršnjacima i da se u vodi bore za sportski rezultat. Na tradicionalnom turniru Mali medo naš klub učestvuje godinama i ovakvo nešto se nije dešavalo ranije, ali, nažalost, videli smo da za sve postoji prvi put, mada se ovakvi napadi koji nemaju veze s ljudskim dostojanstvom i sportom ne dešavaju prvi put u Hrvatskoj - pišu crno-beli u svom saopštenju.

REAGOVANJA /POZNATI O LINČOVANJU MLADIH VATERPOLISTA/VANJA UDOVIČIĆ, MINISTAR SPORTAIncident u Zagrebu je nešto što sport nije i ne sme da bude. Ti mladi vaterpolisti nisu otišli tamo da budu nečija meta i najmanje što očekujem jeste da će se počinioci naći u najkraćem mogućem roku i najoštrije kazniti. Nadam se i da je nadležnima u Hrvatskoj to prioritet koji će pokazati za ubuduće da niko neće ni pomisliti da ovako nešto uradi ma kom sportisti na bilo kom međunarodnom turniru i u bilo kom sportu.DANILO IKODINOVIĆ, BIVŠI VATERPOLISTAUvek je bilo budala, nije bitno u kojoj državi. Najveći problem je što političari zarad bednih poena dižu tenziju kod osetljivih stvari, a tu mislim na nacionalizam. I onda neminovno dođe do ovoga što se desilo u četvrtak u glavnom gradu Hrvatske. Da se ovo desilo u Srbiji, naša javnost bi to osudila najstrašnije, a kod njih će to proći neopaženo.ALEKSANDAR ŠAPIĆ, BIVŠI VATERPOLISTAOčigledno je da narodi na Balkanu nisu izvukli nikakve pouke iz svega što su preživeli devedesetih. Svi smo svedoci šta se piše i objavljuje u obe zemlje poslednjih meseci. Opet se izlazi u javnost sa zapaljivim izjavama, kao da je neko tim ljudima rekao da bi bilo dobro ako bi se na Balkanu ponovo zakuvala neka nesreća. Zašto smo, recimo, 2006. promovisali mir i pomirenje između dva naroda, a sada, deset godina kasnije, seje se mržnja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track