Britanci će dobiti olimpijsku bronzu čak devet godina kasnije
Foto: Reuters

Suspenzije zbog dopinga

Britanci će dobiti olimpijsku bronzu čak devet godina kasnije

Ostali sportovi -

Britanskoj štafeti 4x400 metara biće dodeljena odličja koja su oduzeta ruskim atletičarima

Šta osećaju sportisti kojima mnogo godina kasnije saopšte da su osvojili olimpijsku medalju?To najbolje znaju oni kojima se upravo to dogodilo, a sve zbog činjenice da su neki olimpijci, osvajači odličja, suspendovani zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava.

Tako je Britancu Martinu Runiju, članu štafete 4x400 metara, osam godina od učešća na Olimpijskim igrama u Pekingu javljeno da je Rusima oduzeta bronza i da ona pripada njemu i njegovim drugovima iz tima.

- Zakasnili su, ali ipak ću je uzeti. Sad se osećam kao da me neko pokrao. Na kraju krajeva, svi sportisti idu na Olimpijske igre s ambicijom da osvoje medalju - kaže Runi.Najnovijim antidoping tehnologijama analizirani su uzorci iz Pekinga i rezultati su pokazali da je Denis Aleksejev bio dopingovan, tako da je ruska štafeta ostala bez medalja. Tako će Runi i njegovi drugovi Endrju Stil, Robert Tobin i Majkl Bingam biti odlikovani na Svetskom prvenstvu u Londonu 2017.

- Biće neverovatno primiti medalju na Olimpijskom stadionu pred domaćom publikom - zaključio je britanski atletičar.P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track