IZ ŠKOLE DO MEDALJA: Olivera Jevtić održala Olimpijski čas!
Foto: OKS

Pravi put

IZ ŠKOLE DO MEDALJA: Olivera Jevtić održala Olimpijski čas!

Ostali sportovi -

Olivera Jevtić održala je Olimpijski čas u Čajetini i najmlađima prenela iskustva s najvećih sportskih takmičenja

Srpska atletičarka Olivera Jevtić pet puta je bila učesnik Olimpijskih igara, a svoje bogato iskustvo više nego rado deli s najmlađima. Tako je nedavno bilo i u Čajetini, gde se naša maratonka družila s mališanima i održala im Olimpijski čas.- Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas ovde s vama. Kao i vi, i ja sam svoje prve sportske, atletske korake napravila na školskim takmičenjima. Takmičila sam se u raznim disciplinama, ali sam na kraju stigla i do najteže atletske discipline, maratona - rekla je Olivera tokom druženja s mališanima u Čajetini.

Naša višestruka šampionka istakla je uverenje da među okupljenom decom ima onih koji će izrasti u velike šampione.- Zaista sam srećna što sam stigla do svojih petih Olimpijskih igara i što sam u svojoj karijeri osvojila veliki broj medalja na raznim takmičenjima. Sport mi je doneo veliko zadovoljstvo u životu. Nadam se i verujem da će neki od vas krenuti tim putem i da ćete se baviti sportom, da li atletikom ili košarkom, rukometom, odbojkom, nije važno, jer Srbija stvarno jeste zemlja sporta - poručila je Olivera.

Za najmlađe je spremljen poseban program, pa su tako u okviru različitih radionica i aktivnosti mogli da steknu znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima, olimpijskim herojima današnjice. Olivera Jevtić je podelila svoje iskustvo s Olimpijskih igara i brojne druge zanimljivosti iz dugogodišnje atletske karijere.

„Olimpijska bajka“KNJIGA KOJA VASPITAVA I OBRAZUJENajmlađi osnovci imali su priliku da iz „Olimpijske bajke“ nauče više o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju. U ovoj knjizi oživljena su grčka božanstva i lik Pjera de Kubertena, a deci je na duhovit i jednostavan način omogućeno da se upoznaju s OI od vremena nastanka Antičkih igara, pa sve do stvaranja modernih Igara.

Mirko PetrovićNAVIJALI SMO ZA VASPredsednik opštine Čajetina Mirko Petrović zahvalio je Oliveri Jevtić na lepom i korisnom druženju s mališanima.- Svi smo ovog leta navijali za naše olimpijce i paraolimpijce. Ovom prilikom čestitam svim učesnicima Olimpijskih igara, a posebno onima koji su se kući vratili s medaljama - rekao je Petrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track