Visoke ocene našoj zemlji: Sport i medicina svrstali Srbiju u svetsko društvo
Foto: Promo

Kongres u Ljubljani

Visoke ocene našoj zemlji: Sport i medicina svrstali Srbiju u svetsko društvo

Ostali sportovi -

Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, pun utisaka se vratio sa međunarodnog skupa u Ljubljani

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije dobio je najviše ocene na 34. Svetskom Kongresu medicine sporta koji je u organizaciji Međunarodnog udruženja za medicine sporta (FIMS) održan u Sloveniji.- Imali smo prezentaciju koja je proglašena najboljom na kongresu. Prisutni su bili Francuzi, Italijani, Nemci, Hrvati, Austrijanci, predstavnici Hong konga, Irana. Svi oni I još mnogi drugi su konstatovali da smo na dobrom putu, dok je predsednik svetske fedracije medicine sporta ocenio da smo ministar sporta I omladine Vanja Udovičić i moja malenkost najzaslužniji što opstaje sportska medicijna u Srbiji jer su sve zemlje u regionu mahom ugasile ovu instituciju – istakao je Bojović.

Foto: Promo
Foto: Promo

ZSMSRS kao kalaborativni centar FIMS imao je osam svojih predstavnika i jednog saradnika sa Medicinskog Fakulteta u Beogradu čiji se naučno-istraživački rad u okviru doktorskih stufija sprovodi u ZSMSRS."Posle naše prezentacije otvoril su se vrata Srbiji i Beogradu da budu domaćini jednog od narednog kongresa. Sport, biomehaničke analize i medicina su spojene, deli ih samo nit, tako da sjedinjenjem ovih činilaca dobijamo pravu stvar za vrhunski sport. Naš Zavod je jedini gde su sport I medicina usko povezani, pa ćemo nastaviti da obezbeđujemo najbolje uslove profesionalnim sportistima. Tokom boravka u Ljubljani bili smo I gosti Fakulteta za sport Slovenije, gde smo dočekani na najvišem državnom nivou, sa zastavama Slovenije i Srbije. To je još jedan znak koliko smo cenjeni", istakao je Bojović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track