ODBOJKAŠKI KLUBOVI, SUDIJE I TRENERI SLOŽNI: Golijanin mora da ode!
Foto: OSS

Oštre reakcije na potez predsednika OSS

ODBOJKAŠKI KLUBOVI, SUDIJE I TRENERI SLOŽNI: Golijanin mora da ode!

Ostali sportovi -

Povodom uzdržanog stava predsednika Odbojkaškog saveza Srbije Nenada Golijanin prilikom glasanja za prijem tzv. Kosova u Svetsku odbojkašku federaciju (FIVB), oglasile su se domaće organizacije.

Udruženje odbojkaških klubova prvih liga (UOKPL), Udruženje odbojkaških sudija Srbije (UOSS) i Udruženje odbojkaških trenera Srbije (UOTS) složno su zatražili smenu Nenada Golijanina sa mesta predsednika OSS.

Te tri organizacije oglasile su se zajedničkim saopštenjem u kome se ograđuju od poteza Nenada Golijanina.

"Na sednicama svojih rukovodećih organa, Udruženje odbojkaških klubova prvih liga (UOKPL), Udruženje odbojkaških sudija Srbije (UOSS) i Udruženje odbojkaških trenera Srbije (UOTS), donešena je odluka da se pokrene inicijativa za sazivanje vanredne Skupštine Odbojkaškog saveza Srbije sa jednom tačkom dnevnog reda: glasanje o smeni predsednika Odbojkaškog saveza Srbije, g. Nenada Golijanina. Razlog za ovu inicijativu je samovoljno zauzimanje uzdržanog stava predsednika OSS prilikom glasanja o prijemu tzv. Republike Kosovo na Kongresu međunarodne odbojkaške federacije (FIVB), koji je održan u Buenos Ajresu (Argentina) u oktobru mesecu ove godine. Naglašavamo da nijedan organ OSS na svojim zvaničnim sednicama nije doneo odluku da predsednik OSS bude uzdržan prilikom glasanja jer jedini mogući stav je da predstavnik Srbije glasa protiv", kaže se u saopštenju.

Inače, Golijanin je već sazvao hitnu sednicu Izvršnog odbora OSS za sutra. Očekuje se da podnese ostavku.

Kao glavni kandidat za novog predsednika figurira legendarni stručnjak Zoran Gajić, selektor tima koji je 2000. godine u Sidneju osvojio zlatnu olimpijsku medalju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track