VRHUNSKA NEOPREZNOST: Zbog kreme za usne slavnoj šampionki prete četiri godine suspenzije!
Foto: Reuters

I to se dešava

VRHUNSKA NEOPREZNOST: Zbog kreme za usne slavnoj šampionki prete četiri godine suspenzije!

Ostali sportovi -

Olimpijska pobednica iz Vankuvera 2010. godine, te sedmostruka svetska šampionka u skijaškom trčanju Norvežanka Tereza Džohaug bila je pozitivna na doping kontroli obavljenoj prošlog meseca.

Ona je bila pozitivna na anabolički steroid klostebol. Navedeno je kako je zabranjenu supstancu u organizam unela putem kreme za usne koju je koristila kako bi lečila opekotine koje je zadobila tokom visinskih priprema u Italiji u avgustu.

"Užasnuta sam što sam se našla u situaciji koju smatram komplikovanom i neverovatnom. Iako sam svesna da kao sportista moram da pazim na preparate koje koristim smatram da je nepošteno optužiti me za doping", izjavila je 28-godišnja skijašicaKazna bi mogla biti veća nego što veruju u Skijaškom savezu Norveške."Za prisutnost kostebola u urinu uobičajena kazna je četiri godine", upozorio je stručnjak za doping pitanja FIS-a Rasmus Damsgard.

Na ZOI u Vankuveru 2010. godine Tereza je bila članica zlatne norveške štafete na 4x5 kilometara. Usto ima i pojedinačno srebro sa trke na 30km slobodnim stilom s istih ZOI, kao i bronzu iz trke na 10km klasičnim stilom iz Sočija 2014., a prošle sezone potpuno je zavladala sportom i osvojila Svetski kup.Ona je optužila lekara reprezentacije Fredrika Bendiksena da je kriv za sve, jer joj je dozvolio da koristiti spornu kremu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track