DEJAN SAVIĆ: Pad je deo puta ka medalji
Foto: Dragana Udovičić

Selektor o olimpijskom ciklusu

DEJAN SAVIĆ: Pad je deo puta ka medalji

Ostali sportovi -

Moramo da vodio računa o pravljenju sastava za Igre u Tokiju, da razmišljamo na duge staze i stvorimo kostur tima za Igre 2024., kaže trofejni selektor

Osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru srpski vaterpolisti ispunili su višedecenijski cilj, a već u utorak susretom s Rumunijom počinju novi. Selektor Dejan Savić za sajt waterpoloserbia.org ističe da se radi o priči kojoj krajnji cilj nisu Igre u Tokiju 2020.- To je osmogodišnji ciklus. I igrači, osvajači zlata u Riju, nisu bili u četvorogodišnjem već u onom koji je započeo 2008, posle Olimpijskih igara u Pekingu. Moramo da vodio računa o pravljenju sastava za Igre u Tokiju, da razmišljamo na duge staze i stvorimo kostur tima za Igre 2024. - kaže trofejni selektor i nastavlja:- Mora da se shvati da su ovi momci pokazali rezultatima i da je nemoguće moguće, ali mora i da se prihvati realnost da je održavanje kontinuiteta zlata nemoguće i da je zbog budućnosti srpskog vaterpola potrebno da padnemo na zemlju, da ne kažem da dotaknemo dno. I porazi su deo sistema rezultata i ostvarivanja krajnjih ciljeva. Potrebno je da mi kao organizacija, odnosno ja kao selektor naviknemo javnost da posle izuzetnih rezultata mora doći do pada i zbog smene generacije i drugačijeg pristupa sledećim takmičenjima, a sve to da bismo na kraju, kada se podvuče crta, bili zadovoljni. A stremimo medalji u Tokiju i zlatu 2024.

Dobar radDIVIM SE ODBOJKAŠIMA I KOŠARKAŠIMADivim se odbojkaškom i košarkaškom savezu. Posebno su košarkaši napravili vrhunske rezultate, imali odličnog predsednika koji je, kada je odlazio, ostavio pozitivno stanje. Ali tu imamo i žensku reprezentaciju, koja je prvak Evrope, bronzana sa Igara, a da prva liga za devojke u Srbiji uopšte ne postoji. Bojim se da bi to nama moglo da se dogodi - kaže selektor vaterpolista.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track