TAŠ ĆE BITI KRCAT: Oproštaj Gocića i Nikića spektakl pred punim tribinama
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Meč u humanitarne svrhe

TAŠ ĆE BITI KRCAT: Oproštaj Gocića i Nikića spektakl pred punim tribinama

Ostali sportovi -

Tribine bazena Tašmajdan biće krcate na oproštaju legendarnih vaterpolista Živka Gocića i Slobodana Nikića od reprezentacije Srbije u spektaklu protiv Tima sveta.

Kako je saopšteno na konferenciji, dva dana pre meča prodato je 1.900 ulaznica, preostalo je još samo 100, ali nema sumnje da će i one biti prodate.

"Naši momci zaslužuju da se oprostimo od njihovog igranja za Srbiju i da javnost bude obaveštena sa svim što VSS radi i priprema. Prvi put organizujemo oproštaj igračima i očekujemo pravi spektakl", rekao je predsednik VSS Milorad Krivokapić na konferenciji za medije u hotelu "M".

Sav prihod od utakmice ići će za pomoć petogodišnjem dečaku Andreju Petroviću koji boluje od cerebralne paralize.

"VSS je ponosan što pravi humanitarne akcije, a ovo je već treća u ovoj godini. Gocić i Nikić zaslužili su ovakav oproštaj jer su ne samo vrhunski igrači, već pre svega čestiti ljudi i ponos srpskog vaterpola. Uvek će imati mesto kod nas ukoliko budu želeli da budu treneri ili sportski funkcioneri", kazao je prvi čovek VSS.

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Savić izjavio je da beogradska publika zaslužila da uživo gleda vaterpolo spektakl.

"Tri tačke će obeležiti događaj na Tašu. Pre svega prezentacija olimpijskog tima, svetskog i evropskog prvaka, a sa druge strane reprezentacija sveta sastavljena od izuzetnih igrača. Sama utakmica nema rezultatski imperativ i biće lepih poteza da publika uživa. Druga tačka je obeležavanje izuzetne sezone, ne samo srpskog vaterpola nego srpskog sporta, a treća što je događaj humanitarnog kakatera", kazao je Savić i našalio se da nije isključeno da će pozvati Gocića i Nikića na okupljanje reprezentacije 1. juna naredne godine.

Revijalna utakmica u čast Gocića i Nikića igra se u petak od 18 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track