UPOZNAJTE JOŠ JEDAN SPORT GDE CARUJEMO: Dragon Boat niže medalje!
Foto: Kurir

Sve popularniji u našoj zemlji

UPOZNAJTE JOŠ JEDAN SPORT GDE CARUJEMO: Dragon Boat niže medalje!

Ostali sportovi -

Sport sa vekovima dugačkom tradicijom niže uspehe i pod srpskom zastavom!

Reč je o Dragon Boatu, tradicionalnom kineskom sportu koji je sve popularniji i u našoj zemlji. Zato smo i rešili da vam malo više približimo ovaj veoma specifičan i interesantan vodeni sport kojim mogu da se bave svi.- Specijalne čamce pokreće od 18 do 20 veslača u standardnom ili 8 do 10 u malom čamcu plus kormilar i bubnjar. Trke se održavaju na distancama od 200 do 2000m. Nema ni jednog drugog sporta na vodi u kojem se 22 veslača zajedno bore i streme istom cilju - otkriva nam predsednik Dragon Boat saveza Srbije Zoran Vukobratović.

Dragon Boat u Srbiji je zvanično od 2013. godine, i za ovo veoma kratko vreme predstavnici naše zemlje u ovom sportu okitili su se mnogim odličjima. Na nedavno održanom međunarodnom takmičenju na Kipru srpska ekipa Danube riders osvojila je zlatnu medalju na 500 m u kategoriji mali čamac - premier miks.- Rezultat se postiže zahvaljujući naporima cele ekipe, a ne pojedinaca - priča predsednik Dragon Boat saveza Srbije i dodaje da je još jedna od prednosti ovog sporta to što su svi dobrodošli da se bave njim.- Dragon Boatom mogu da se bave svi od 16-116 godina! Bilo da želite intenzivan sportski trening, interesantnu rekreativnu aktivnost ili da jednostavno provedete neko vreme u prirodnom okruženju, Dragon Boat je pravi izbor za vas - dodao je Vukobratović.Odličan za zdravljeUkoliko odlučite da se bavite ovim sportom, postoje i mnoge zdravstvene prednosti koje on nudi.- Dragon Boat omogućava pravilan razvoj mišićne mase što daje pozitivan efekat na muskuloskeletni i kardiovaskularni sistem. Takođe, odličan je i u borbi sa stresom i ima izuzetno visok pozitivni efekat nakon samo jednog treninga, umirujuće dejstvo vode i talasa u kombinaciji sa sjajnom atmosferom su pun pogodak za opuštanje. Naučno je dokazano i da je ovo idealan sport za žene koje su dobile bitku protiv karcinoma dojke - rekao je predsednik Dragon boat saveza Srbije Zoran Vukobratović.

Dostupan svimaŠta je potrebno da bi neko počeo da trenira Dragon boat?Da biste postali član jednog od DB klubova, nije potrebno da posedujete nikakvo prethodno iskustvo u sportovima na vodi, niti posebne fizičke predispozicije. Dovoljno je da ste znatiželjni da probate nešto sasvim novo. Više informacija o adresama klubova možete naći na web adresi www.dragonboat.rs.

Koreni Dragon BoataDragon Boat je sport rasprostranjen širom sveta, koji u sebi simbolično vezuje drevnu tradiciju i takmičarski duh. U kineskoj kulturi Dragon Boat korišćen je u verske svrhe, sa ciljem da se umire bogovi kiše. Negujući tradiciju i sportski duh, 1991. godine osnovana je Internacionalna Dragon Boat federacija. Nakon više od dve decenije postojanja, Dragon Boat zajednica širom sveta okuplja više od 50 miliona članova.3 прилога

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track