ARSOVIĆEVA I MIKEC PONOVO NAJBOLJI: Velika čast, žal samo zbog Rija
Foto: Fonet

Streljački savez izabrao

ARSOVIĆEVA I MIKEC PONOVO NAJBOLJI: Velika čast, žal samo zbog Rija

Ostali sportovi -

Streljački savez Srbije (SSS) proglasio je danas najbolje strelce, klubove i trenera za proteklu godinu, priznanje za najboljeg strelca otišlo je u ruke Damira Mikeca, najbolja takmičarka je Andrea Arsović a najuspešniji trener Dragan Donević, učitelj Arsovićeve.

Među klubovima prvo mesto pripalo je kragujevačkom "Čika Mati".

Arsovićeva i Mikec su dugu sezonu krunisali na isti način - pobedama na finalnom turniru Svetskog kupa u Bolonji, koje su im donele velike Kristalne globuse.

Andrea Arsović je na finalu SK u Bolonji osvojila zlato vazdušnom puškom, a Damir Mikec vazdušnim pištoljem, oborivši evropski rekord finala (202,9 krugova).

"Iza mene je jedna od najuspešnijih, ako ne i najuspešnija sezona u karijeri. Ceo trud i rad se isplatio uspesima na velikim takmičenjima, izuzimajući Olimpijske igre. U Riju nisam ostvarila što sam želela, ali ko zna zašto je to dobro. Izvukla sam velike i važne pouke. Drugi put sam proglašena za najboljeg ženskog strelca Srbije godine. Daću sve od sebe da tako bude i naredne godine i da održim kontinuitet uspeha", rekla je Arsovićeva.

Damir Mikec je za najboljeg strelca proglašen treći put za redom.

"Mogu da ponovim ono što sam rekao i prošle i pretprošle godine: ovo je za mene ogroman podstrek za narednu sezonu", rekao je Mikec.

"Prošlu sezonu, izuzimajući Rio, pamtiću po dobrim rezultatima. Na Olimpijskim igrama i u pripremama za Rio je bilo grešaka, koje ćemo ispraviti u pripremama za Tokio. Počela je nova takmičarska godina, znatno manje intenzivna od olimpijske, ali visoke ambicije se ne smanjuju. U 2017. imamo dva velika takmičenja, evropska prvenstva vazdušnim i malokalibarskim oružjem, za koja se spremam sa mnogo motiva", dodao je Mikec.

Predsednik SSS Siniša Mašović rekao je da je minula godina bila uspešna za Savez i za streljaštvo. On je podsetio da su srpski strelci na Evropskom prvenstvu osvojili sedam medalja, a na finalnom turniru Svetskog kupa dva Kristalna globusa.

"Ostaje žal za neosvojenom medaljom na Olimpijskim igrama. Međutim, činjenica je da su se naši članovi olimpijskog tima dobro pripremili za takmičenje. Podatak koji tome ide u prilog je i da je čak devet strelaca iz Srbije učestvovalo na Igrama, što je i najbrojniji olimpijski tim u istoriji srpskog, ali i jugoslovenskog streljaštva. Nije bilo sportske sreće da neko osvoji i odličje, ali to je sport", rekao je Mašović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track