Britanski atletičari na ubrzanom kursu učenja himne

ugledali se na Mihu

Britanski atletičari na ubrzanom kursu učenja himne

Ostali sportovi -
Na Olimpijskim igrama koje počinju 27 jula od 90 članova britanskog atletičarskog tima čak osam atletičara i atletičarki su stranici

LONDON – Atletičari stranog porekla koji će na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu braniti boje Velike Britanije poslani su na ubrzani kurs da nauče himnu “ Bože spasi kraljicu”, kako bi na taj način dežurnim kritičarima zatvorili usta, koji dovode u pitanje lojalnost sportista inostranog porekla, a koji su ranije predstavljali druge zemlje.

Naime na Olimpijskim igrama koje počinju 27. jula od 90 članova britanskog atletičarskog tima čak osam atletičara i atletičarki su stranici.

Ubrzano učenje himne usledilo je posle afere sa ateltičarkom Tifani Poter koja je odrasla u Americi, a nesvesno je došla u žižu javnosti na svetskom atletskom prvenstvu u Istambulu.

Ona je na pitanje novinara da li kao kapiten britanske reprezentacije zna reči himne ili možda može da otpeva bar njen deo, to odbila. Njena majka je Britanka a otac Nigerijac i naravno ima britanski pasoš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track