Američki fudbal

(KURIR TV) DRAGAN ÐILAS EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Obožavam NFL, Nju Ingland favorit za titulu

Ostali sportovi -

Dragan Ðilas u javnosti je, između ostalog, poznat kao lider studentskih protesta 90-ih, bivši predsednik Demokratske stranke i gradonačelnik Beograda. Kada je sport u pitanju, prva asocijacija koja se vezuje za njegovo ime je košarka.

Ostaće zauvek upamćen kao predsednik nacionalnog saveza pod čijim je vođstvom košarka procvetala i vratila se na šampionski kolosek, i to ne samo u muškoj, vec i u ženskoj konkurenciji.

Ono što je manje poznato je da je Ðilas veliki zaljubljenik u američki fudbal, koji će u noći između nedelje i ponedeljka dobiti novog šampiona, kada bude odigran 51. Superboul u kome se u Hjustonu sastaju Nju Ingland Pejtriotsi i Atlanta Falkonsi.

U ekskluzivnom razgovoru za Kurir Dragan Ðilas otkriva kako je zavoleo ovaj sport i šta očekuje od predstojećeg finalnog okršaja u Hjustonu.

Na pitanje da li bi u perspektivi nivo kvaliteta američkog fudbala u Srbiji mogao da se približi onom u SAD, Đilas nema dilemu. Kaže da igrači nisu problem, ali da je količina novca koja se ulaže u ovaj sport u Americi nemerljiva u odnosu na investicije kod nas i u ostatku sveta.

Đilas je imao priliku da uživo gleda NFL utakmicu, a tokom razgovora se prisetio i anegdote kada je prespavao finiš jedne od najuzbudljivijih utakmica koje je gledao na TV.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Dragan Đilas analizira velike uspehe Zvezdinih košarkaša u Evroligi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track