TRANSFER VEKA Genijalac iz Brčkog: Srbin je najskuplji gejmer u istoriji. EVO KOLIKO ZARAĐUJE! VIDEO
Foto: Printskrin/Jutjub

Skuplji od fudbalera

TRANSFER VEKA Genijalac iz Brčkog: Srbin je najskuplji gejmer u istoriji. EVO KOLIKO ZARAĐUJE! VIDEO

Ostali sportovi -

Nikola "Niko" Kovač (20) je pre nekoliko dana ušao u istoriju kao najplaćeniji gejmer na svetu.

Nikola, koga smatraju najboljim igračem "Counter strike: Global Offensive"(CS:GO), plaćen je skoro pola miliona dolara za prelazak iz jednog u drugi tim.

Iako se još uvek vode rasprave da li se igrice poput CS:GO mogu smatrati sportom, sve veći broj turnira i prelazni rokovi tokom kojih igrači prelaze iz jednog u drugi klub, upućuju na sve veću popularnost.

U prilog tome ide životna priča Nikole Kovača, koji je u ekipu "FaZe Clan" iz Kalifornije prešao za pola miliona dolara iz nemačkog tima "Mousesports". Kovač je oborio 20 godina stari rekord koji je iznosio 160.000 dolara.

Kovač je imao godinu dana kada je s porodicom iz Sarajeva prešao u Brčko.

"Još kao devetogodišnjak pokazao je neviđen talent. Niko mu nije bio ni blizu. Kažu da je sad najbolji igrač sveta. Ali biće još bolji igrač i niko mu neće biti ni blizu sad je otišao u bolji tim", rekao je Nikolin otac Slobodan Kovač.

Otac najboljeg igrača je pojasnio i detalje navećeg transfera u istoriji gejminga.

"Ugovor mu je bio pri kraju, javili su se iz Amerike i Nikola je pristao. Evo, baš je sad na turniru u Las Vegasu. Nikola radi ono što voli i od zarade može da živi lagodnim životom. Vremena su se promenila. Većina gleda na ovo kao na nešto loše, ali nije mi jasno zašto. I Nikola mora da uloži veliki trud kako bi bio u vrhu."

Svet video igara poprimio je sve oblike sporta. Nagrade na većim turnirima u "CS" iznose i do milion dolara. Kao i u pravom sportu, i ovde postoje naporni treninzi, a Nikola je nedavno izjavio da dnevno trenira i po devet sati.

"Nisam mogao da zamislim da ću imati ovako dobar posao. Igram najmanje šest sati dnevno s ekipom, a još oko tri sata odradim individualno. Što se tiče turnira, uh, znamo i da se sporečkamo usred borbe. Ima tu nesporazuma oko taktika, ali sve to rešimo unutar tima. Nije mi baš drago da samo mene ističu. Tu su i moji saborci koji su takođe zaslužni za dobre rezultate. Fanovi vide samo listu i ko ima više ubistava, ali ne vide ono što moji saigrači rade. Ne sudite gejmeru prema broju ubistava", dodao je Niko.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SRBIN BACIO RUMUNIJU U TRANS: Ovako je Rađen odveo Oradeu u finale Evrokupa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track