Aleksandar Kukolj: Nisam bio cvećka
Foto: Mladen Jović

Put šampiona popločan odricanjima

Aleksandar Kukolj: Nisam bio cvećka

Ostali sportovi -

Trofejni sportista Aleksandar Kukolj nedavno je opravdao titulu najboljeg srpskog džudiste okitivši se zlatnom medaljom na grend slem turniru u Tokiju, a za njegove uspehe zaslužna je nesebična podrška roditelja koju je imao od najranijeg detinjstva.

Džudista Aleksandar Kukolj (25) u decembru prošle godine ispisao je sportsku istoriju Srbije kada je osvojio grend slem turnir u Tokiju i tako postao prvi Srbin kome je to pošlo za rukom. Iako se ne bavi komercijalnim sportom poput fudbala u kojem su velike svote novca u igri, o uspehu ovog talentovanog mladića govori se širom sveta.

Učešće na Olimpijskim igrama u Riju, donelo mu je dodatni motiv za nove izazove, naročito jer je bio jedini predstavnik ove discipline pod srpskom zastavom.

Rođen je u Pragu, a deo života proveo je u Zvorniku, ali Beograd smatra svojim domom.

U razgovoru za Story, Aleksandar govori o svom detinjstvu, ljubavi prema džudou, ali i odricanjima i preprekama s kojima se suočavao na putu do uspeha.- Bio sam veoma energično i nemirno dete. Majka mi je često govorila: Dabogda imao pet sinova i svi ti bili takvi kao ti, posle čega bih briznuo u plač, bio sam svestan da nisam baš cvećka. Piše: Maja Jovanović

Kompletan intervju pročitajte u novom, 597. broju magazina Story, koji je u prodaji od petka, 24. februara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track