KOLAŠINAC HEROJ: Bacao za Srbiju povređen, za tri dana ima zakazanu operaciju
Foto: Dado Đilas

Asmir razočaran

KOLAŠINAC HEROJ: Bacao za Srbiju povređen, za tri dana ima zakazanu operaciju

Ostali sportovi -

Srpski atletičar Asmir Kolašinac nije uspeo da se plasira u finale u bacanju kugle na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

Kolašinac je u kvalifikacijama imao samo jedan ispravan hitac, od 19 metara i 96 centimetra, što je bilo dovoljno samo za 11. poziciju u kvalikacijama. Njemu je finale izmaklo za tri centimetra, pošto je osmo mesto u kvalifikacijama zauzeo Belorus Mikail Abramčuk hicem od 19,99 metara.

Norma za plasman u finale iznosila je 20,50 metara, a šestorica atletičara ju je prebacilo. Najbolji rezultat imao je branilac titule, Nemac David Štrol, koji je u prvoj seriji bacio kuglu na 21,16 metara.

Preko norme su išli i Poljak Konrad Bukovecki (21,06 metara), Česi Tamaš Stanek (20,94) i Ladislav Prašil (20,68), Portugalac Canko Arnaudov (20,52) i Stipe Žunić iz Hrvatske (20,52). Na osnovu rezultata, do finala je stigao i Mesud Pezer iz Bosne i Hercegovine (20,13).

Finale je na programu u subotu popodne

Kolašinac je posle takmičenja rekao da je povređen, ali i razočaran, jer je kako kaže i "jednom nogom" morao da prebaci normu.

"Nisam uspeo da se izvučem, razočaran sam, žao mi je onih koji su mnogo očekivali od mene. Niz grešaka sam napravio poslednjih 14 dana, primo sam dve blokade, ali nije prestao bol. U pitanju je živac u preopuni, probali smo blokadom i anestezijom, ali ništa nije pomoglo. Ovo je ispod proseka za mene. I pored povrede, ne mogu da shvatim da nisam bacio više od 20 metara", rekao je Kolašinac.

"Toliko mi je teško da razmišljam o prekidu karijere. Prestup je i ne vredi da pričamo o trećem hitcu. Izgubio sam veru u sebe, ali najmanje je realno da i "s jednom nogom" uđem u finale. U razgovoru sa doktorom Draganom Radovanovićem, dogovorili smo se da se operišem i za dva tri dana biću "na stolu". Posle toga ćemo videti, hoću li imati snage da nastavim", dodao je srpski atletičar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track