ŠAMPIONI LJUDSKOSTI: Srpski vaterpolisti u poseti deci na Institutu za onkologiju i radiologiju
Foto: VSS

Za osmehe mališana

ŠAMPIONI LJUDSKOSTI: Srpski vaterpolisti u poseti deci na Institutu za onkologiju i radiologiju

Ostali sportovi -

Malo slobodnog vremena koje su imali po dolasku u Beograd u pauzi priprema za duel Svetske lige sa Nemcima, vaterpolisti Srbije iskoristili su na najplemenitiji način.

Na poziv Službe za pedijatrijsku onkologiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije nekoliko reprezentativaca na čelu sa selektorom Dejanom Savićem i tim menadžerom Jugoslavom Vasovićem posetili su decu koja boluju od malignih oboljenja.

Filip Filipović, Duško Pijetlović, Branislav Mitrović, Stefan Mitrović i Miloš Ćuk družili su se sa mališanima, prepričavali kako se to osvajaju zlatne medalje na najvećim svetskim takmičenjima i pružili im podršku u njihovoj borbi.

Foto: VSS
Foto: VSS

"Veliku zahvalnost dugujemo našim vaterpolistima koji su i pored brojnih obaveza izdvojili vreme da nas posete", kaže rukovodilac Službe za pedijatrijsku onkologiju IORS dr Lejla Paripović i dodaje:

"Dolazak takvih šampiona kao što su naši vaterpolisti ovim mališanima mnogo znači. Na našem odeljenju godišnje se leči oko 100 dece i mogućnost da upoznaju neke od svojih sportskih idola je za nih od nemerljivog značaja", konstatovala je dr Paripović.

Vaterpolo reprezentacija Srbije na simboličan način podržaće i Udruženje uvek sa decom koje pruža pomoć mališanima obolelim od raka. Ovo udruženje postoji već 26 godina, a vaterpolisti Srbije će pred meč sa Nemačkom u Svetskoj ligi u Zrenjaninu nositi specijalno dizajnirane majice ovog udruženja sa SMS brojem za pomoć - 7175.

Foto: VSS
Foto: VSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track