UDOVIČIĆ ODUŠEVIO STUDENTE: Predstavljene Evropske univerzitetske igre 2020.

Olimpijada u malom

UDOVIČIĆ ODUŠEVIO STUDENTE: Predstavljene Evropske univerzitetske igre 2020.

Ostali sportovi -

Dvorana "Dom kulture Studentski grad" bila je mala da ugosti sve zainteresovane studente Univerziteta u Beogradu, koji su došli kako bi videli promotivni spot Univerzitetskih evropskih igara 2020.

Ujedno i da vide projekciju budućeg Univerzitetskog sportskog centra na Bežanijskoj kosi.

Centralni govornik bio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je u izuzetno prijateljskoj atmosferi, stigao i da odgovara na pitanja studenata.

Prisutnima su se obratili i pomoćnik ministra prosvete profesor dr Vesna Mandić, prorektor dr Ivanka Popović i predsednik USSS profesor Siniša Jasnić.

- Da nije bilo velike podrške ministra Udovičića i Ministarstva omladine i sporta, grada Beograda, Univerziteta u Beogradu i Sportskog saveza Srbije, teško je da bi uspeli da pobedimo finski Tampere i dobijemo organizaciju velikih igara 2020. Uspeli smo u tome i jedan od najvažnijih ciljeva jeste da studenti dobiju svoj Sportski centar, koji će svi studenti, da li bili sportisti ili rekreativci moći da koriste – istakao je Siniša Jasnić.

Ministar Vanja Udovičić dugo je pričao i odgovarao na pitanja studenata. Prenosimo deo njegovih izjava.

- Ove igre neće moći da prođu bez vas. Ovo su vaše igre. I sigurno ćete vi biti uključeni u organizaciju i u samo dešavanje. Te igre su Olimpijada u malom, evropska Olimpijada u malom, koja će se odigrati u Beogradu za tri godine.Jedan od ciljeva koji su postavljeni jeste i broj sportova, koji će biti na programu EUG 2020. Na poslednjim igrama, koje su održane u Hrvatskoj prošle godine, 23 sportova je bilo na programu. Cilj je da u našem glavnom gradu na programu bude najmanje 25.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track