ŽIVOTNA DRAMA HRVATSKOG GIMNASTIČARA: Doživeo srčani udar na treningu, oživljavali ga pola sata
Foto: Printskrin/Facebook

Lekari mu spasili život

ŽIVOTNA DRAMA HRVATSKOG GIMNASTIČARA: Doživeo srčani udar na treningu, oživljavali ga pola sata

Ostali sportovi -

Hrvatski gimnastičar Tomislav Marković (31) ovih dana proživljava pravu životnu dramu, pošto je na treningu doživeo srčani udar!

Kako prenose hrvatski mediji, Marković se srušio na jednom treningu, a u pomoć su mu pritekli svi koji su se tu zatekli.

Prema njihovim rečima trening je proticao kao i svaki drugi, dok se Marković nije srušio, poplaveo, a onda je nastala panika.

"Bili smo na treningu i u uvodnom delu Tomislav se požalio kako mu nije dobro. Pao je i počeo da se guši. Lice mu je bilo plavo pa smo trener Boris Čulin i ja odmah priskočili u pomoć, krenuli smo da mu vadimo jezik", rekao je Vladimir Mađarević, predsenik gimnastičkog kluba.

"Reagovali smo dobro i brzo. Ma, sam Bog nas je vodio jer su ti prvi minuti bili ključni", opisuje situaciju Mrđenović koji kaže da Tomislav više neće moći da se bavi gimnastikom.

"Tomislav je planirao da završi još ovaj olimpijski ciklus i da se povuče. Sada će mu verovatno ugraditi uređaj koji će mu pomagati u slučaju neprevilnog rada srca. Trenutno je u bolnici i u stabilnom je stanju", rekao je Mađarević.

Iz bolnice se oglasio i sam Tomislav koji je imao jansu poruku.

"Što te ne ubije, to te ojača", napisao je Tomislav na društvenim mrežama.

foto: Printskrin
foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track