SVI U NOVI SAD: Najbolji MMA borci u Spensu
Foto: Privatna Arhiva

Megdan

SVI U NOVI SAD: Najbolji MMA borci u Spensu

Ostali sportovi -

Idejni tvorac manifestacije koja je zakazana za 22. april Aleksa Balašević otkriva da će borba večeri biti duel između Vase Bakočevića i Stefana Zvijera

Borilački turnir "Megdan" biće održan 22. aprila u Novom Sadu, u hali "Spens".

Borci će raditi mečeve u disciplinama MMA i kik-boksu, a ceo događaj biće održan pod pokroviteljstvom grada Novog Sada. Borba večeri biće duel između Vase Bakočevića i Stefana Zvijera. Ukupno, tokom večeri biće održano 13 profesionalnih i četiri K1 borbe. Pod sloganom "Megdan-tamo gde mu je i mesto" u ringu će se okupiti borci iz Estonije, Litvanije, Letonije, Iraka, Maroka, Francuske, Rumunije, Grčke, Austrije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Bosne Hercegovine, uz, naravno, prisustvo domaćih megdandžija iz Srbije.

- Megdan i sama smisao reči "Megdan" koja postoji toliko vekova, je poželjna da se našem narodu i građanima bolje objasni i prezentuje kroz jednu zdravu ideju MMA sporta. Megdan će biti turnir koji čuva naš nacionalni identitet počevši od drevnih elemenata našeg naroda, viteštva, hrabrosti, borbe i poente reči "Megdan". Što se određenima iz najpoznatije MMA svetske scene svidelo. Ako Japanci prave u samurajskom duhu, Rusi u kozačkom, Egipćani u faraonskom, mi Srbi ćemo praviti u našem, viteškom - rekao je idejni tvorac manifestacije Aleksa Balašević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track