Srbija organizuje EP za rukometašice

Novi rukometni spektakl

Srbija organizuje EP za rukometašice

Ostali sportovi -
Turnir će se održati od 4. do 16. decembra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Vršcu

Rukometni savez Srbije dobio je organizaciju Evropskog prvenstva za žene 2012. godine, objavljeno je u ponedeljak na sajtu Medjunarodne evropske federacije (EHF).

Turnir će se održati od 4. do 16. decembra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Vršcu. Evropsko prvenstvo prethodno je dodeljeno Holandiji, ali je ona 4. juna odustala od organizacije.

U konkurenciji su, pored Srbije, bili još Hrvatska, Danska, Makedonija, Island, Norveška, Poljska, Rumunija, Rusija, Slovačka i Švedska.

Generalni sekretar Rukometnog saveza SrbijeBožidar Đurković rekao je da je dodeljivanje organizacije EP za žene najbolji znak poverenja koje Evropska rukometna federacija ima u srpski rukomet.

"U pismu koje smo dobili iz EHF-a stoji da smo dobili domaćinstvo ženskog EP zbog sjajne organizacije šampionata za muškarce u januaru. Tada je bio veliki broj gledalaca, pokazali smo da posedujemo dobru infrastrukturu. Ovo je još jedan dokaz da smo dobru organizatori velikih takmičenja", rekao je Đurković Tanjugu.

Prvobitno je žensko EP trebalo da bude održano u Holandiji od 4. do 16. decembra, ali je ta zemlja odustala zbog loše finansijske situacije.

"Odmah posle odustajanja Holandije rekao sam da smo spremni. Bilo je tu još nekih desetak protivkandidata, kao što su Danska, Norveška, Švedska, Hrvatska, Poljska, Rumunija... Ovo je verovatno istorijska situacija u rukometu, jer se još nije desilo da jedna zemlja u istoj godini organizuje dva najvažnija takmičenja", kazao je On.Đurković je dodao da će gradovi domaćini ženskog EP verovatno biti isti kao i kod muškarca - Beograd, Novi Sad, Vršac i Niš.

Srbija je u januaru 2012. godine bila domaćin Evropskog prvenstva za muškarce, na kojem je osvojila srebrnu medalju pošto je u finalu poražena od Danske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track