Neonacisti pomogli teroristički napad na Igrama u Minhenu 1972?

Pretpostavka

Neonacisti pomogli teroristički napad na Igrama u Minhenu 1972?

Ostali sportovi -
Špigel" je objavio da je sedam nedelja pre napada dortmundska policija dostavila bezbednosnoj službi podatak da se jedan čovek "arapskog izgleda" tajno sastao sa nemačkim neonacistom Vilijem Polom

Nemački neonacisti su, izgleda, pomogli palestinskim teroristima da na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine upadnu u apartman izraelskih sportista i pobiju njih 11. Ukupan krvavi bilans bio je 17 mrtvih - pošto je, osim sportista, stradao i jedan nemački policajac, kao i pet terorista.

Nemački politički nedeljnik "Špigel" je u današnjem broju objavio je sedam nedelja pre napada dortmundska policija dostavila bezbednosnoj službi podatak da se jedan čovek "arapskog izgleda" tajno sastao sa nemačkim neonacistom Vilijem Polom.

"Isplivavalo" je ime Sad Vali - što je bilo tajno ime palestinskog terosiste Abu Dauda, koga smatraju čovekom koji je u minhenskom masakru "vukao konce", navodi list, pozivajući se na dokumente tajne službe.

Neonacista Vilijem Pol, koji danas pod drugim imenom piše krimi-priče, pomogao je više puta Daudu i radio kao šofer, a danas je skoro siguran da je tada nesvesno bio umešan u pripremu atentata.

"Ja sam Abu Dauda vozio širom Nemačke, gde se on u različitim gradovima susretao sa Palestincima", potvrdio je Pol ovom magazinu.

http://www.youtube.com/watch?v=gEy5OOS1eAI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track