VANJA GRBIĆ: Deci sportski idoli treba da dođu na noge
Foto: Promo

VANJA GRBIĆ: Deci sportski idoli treba da dođu na noge

Ostali sportovi -

Proslavljeni srpski odbojkaš Vladimir Vanja Grbić održao je pokazni trening deci koja u Prokuplju treniraju odbojku.

Ovom prilikom on je naglasio da sportski idoli treba da dođu na noge mališanima, jer je sportista dužan da kod dece razvije ljubav prema sportu.

"U sedmoj godini sam pozvao Dragana Kitanovića da dođe kod mene na slaninu i šunku. On je tozaboravio, ali ja nisam. To sećanje me je vodilo svih ovih godina i dovelo danas i u Prokuplje, a ranije iu druge gradove u Srbiji. Možda ću ja zaboraviti imena sve dece koja su danas prisutna, ali će njimaminut sa sportistom kojeg vole promeniti život. To sećanje je večno i treba da se poštuje", kazao jeGrbić.

Foto: Promo
Foto: Promo

On dodaje da je cilj svakog sportiste da bude na vrhu i kada do njega dođe, treba da misli i ima svest o budućim sportistima, kojima svakako treba podrška onih koji su trenutno slavni.

"Deca su budućnost. Za njih je poseban motiv razgovor sa sporstkim idolima i to treba namaodraslima da bude čast. Moramo naći vremena da se družimo sa njima i da im tako damo vetar u leđau daljem treniranju i napretku. Za nas je to sitnica, a njima mnogo znači", dodao je on.

Odbojka je jedan od tri najpopularnija sporta u Prokuplju. Procenjuje se da dece uzrasta od devet do18 godina u prokupačkim odbojkaškim klubovima ima preko dve stotine i u podjednakom broju suzastupljeni i dečaci i devojčice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track