Telekom ostaje uz atletičare

Nastavljena saradnja

Telekom ostaje uz atletičare

Ostali sportovi -
Atletski savez Srbije i kompanija Telekom Srbija potpisali su novi, treći po redu, jednogodišnji ugovor o saradnji.

Atletski savez Srbije i kompanija Telekom Srbija potpisali su novi, treći po redu, jednogodišnji ugovor o saradnji.

Predsednik ASS Veselin Jevrosimović rekao je da je ta saradnja pravi primer kako bi velike kompanije trebalo da pomažu sportove, pogotovo one koji su manje komercijalni.

„Naš cilj nije samo ulaganje u profesionalnu atletiku, već i promocija zdravog načina života. Nikad do sada nismo imali ovako masovnu atletsku reprezentaciju na Olimpijskim igrama, trenutno nas je 14, a očekujem 16 takmičara“, rekao je Jevrosimović.

Generalni direktor Telekoma Branko Radujko rekao je da su srpski atletičari zaslužili veliku pažnju javnosti i medija, jer je u pitanju kraljica sportova.

„Nadam se da je ovo dobar znak pred Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre. Verujemo u dobre rezultate, čak i neka finala u Londonu“, istakao je Radujko.

Generalni sekretar ASS Slobodan Branković, nekadašnji olimpijac, rekao je da su rezultati srpskih atletičara u olimpijskoj godini izuzetni i dodao da je pored Londona predstojeće Evropsko prvenstvo u Helsinkiju veoma važno.

„Ne želimo da obećavamo medalje, ali verujemo da svi mogu da se bore za visok plasman, bez obzira što u Srbiji imaju gotovo tragične uslove za rad. Ovogodišnji rezultati su zbog toga naučna fantastika“, rekao je Branković.

Branković je istakao da Savez ne želi da stvara pritisak reprezentativcima pričama o finalima i dobrim rezultatima.

„Svako olimpijsko finale u atletici ravno je zlatnoj medalji u bilo kom ekipnom sportu. Ogromna je konkurencija i već ove olimpijske norme su značajan rezultat“, naglasio je Branković.

Evropsko prvenstvo u Helsinkuju biće održano od 27. juna do 2. jula, dok su Olimpijske igre u Londonu na programu od 27. jula do 12. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track