Najnovije vesti

SPORTSKE IGRE MLADIH: Na redu su novi rekordi
Foto: Promo

Sve spremno za novu sezonu u Srbiji

SPORTSKE IGRE MLADIH: Na redu su novi rekordi

Ostali sportovi
01:44h

Sportske igre mladih u Srbiji i zvanično će biti otvorene u Kikindi, u ponedeljak u 11.00 časova, na terenima SC „Jezero“.

Posle Svečanog otvaranja, očekuje se celodnevni sportski program, a sve se završava velikim spektaklom, vatrometom i koncertom grupe Frajle, na Centralnom trgu, koje je SIM poklonio građanima Kikinde.

Igre se sprovode uz podršku lokalne samouprave i partnera Školskog sportskog saveza Kikinde, a za sve gradove visoki pokrovitelj je predsednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić.

Jelena Krvopić, koordinatorka Severno banatskog okruga za školski sport, bila je puna reči hvale.

- Sve je spremno za organizaciju ovog velikog takmičenja, koje ne bi mogli dobro organizovati bez pomoći grada Kikinde i svih direktora Osnovnih škola. Dečaci i devojčice će se takmičiti u osam sportova. A moram da poručim i roditeljima da će deca ceo dan biti apsolutno bezbedna, jer će u saradnji sa Saobraćajnom policijom biti zatvorene sve okolne saobraćajnice. Što se sportskog dela tiče, sve je spremno. I posebno se zahvaljujem zamenici gradonačelnika Bosiljki Srdić, koja je uložila velike napore da sve protekne kako treba. Takođe i predsednici SIM, Ivani Jovanović, koja je uložila puno napora da Kikinda dobije otvaranje Igara, jer smo to zaista zaslužili – istakla je Jelena Krvopic.

Zamenik gradonačelnika Bosiljka Srdić oduševljena je koliko su ove Igre rasprostranjene i značajne za region.

- Nama je veliko zadovoljstvo što smo podržali ovako veliki projekat i što u ime grada Kikinda, najavljujem ovaj događaj. Sportske igre mladih su jedan najveći projekat za decu i omladinu, čiji je osnovni cilj promocija zdravog života i prijateljstva. Pod sloganom „Živimo život bez droge, jer droga uzima život“ osnovcima Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine omogućeno je da se potpuno besplatno takmiče u deset disciplina. Igre su vremenom dobijale na svom značaju i one su sada postale prepoznatljiv brend, brend koji se i danas razvija i sprovodi u zemljama regiona. I za sve ove godine su se širile vrednosti jednog normalnog zdravog života, a to su pre svega tolerancija, solidarnost, prijateljstvo, ferplej i druženje. I to je jedina i najbolja  alternativa svim negativnim iskušenjima današnjega vremena – deo je izlaganja Bosiljke Srdić, koja očekuje oko 5.000 učesnika u ponedeljak, koji je proglašen SIM sportskim danom.

Predsednik Ivana Jovanović, zadovoljna je kako idu pripreme za ponedeljak.

- Hvala gradonačelniku i zamenici gradonačelnika i svim našim divnim prijateljima iz sveta sporta, koji su dali sve od sebe, da Kikinda prošle godine zablista u punom sjaju. Tada su oboreni svi rekordi u svim sportovima, disciplinama i svim našim gradovima na teritoriji Republike Srbije, ali i regiona. Naše veliko hvala Kikindi. Sportske igre mladih su inače najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, regionalna manifestacija koja je do sada okupila preko milion učesnika. Sada idemo dalje u sezoni 2017. i najvažnije je da je sve u znaku sporta, mladosti, druženja i zabave – zaključila je Ivana Jovanović, koja je najavila poklon koncert gradu grupe Frajle i veliki vatromet u ponedeljak u 21.00.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...