PRVI ČOVEK SVETSKOG RUKOMETA U SRBIJI: Udovičić, Đurković i Škrbić ugostili predsednika IHF
Foto: RSS

Poseta visokog zvaničnika

PRVI ČOVEK SVETSKOG RUKOMETA U SRBIJI: Udovičić, Đurković i Škrbić ugostili predsednika IHF

Ostali sportovi -

Predsednik Međunarodne rukometne Federacije (IHF), Dr. Hasan Mustafa, započeo je boravak u našoj zemlji posetom "Kids fest-u", dečijem rukometnom festivalu, koji se u njegovu čast održao u nedelju u hali Republičkog zavoda za Sport u Košutnjaku.

Tom prilikom, uvaženog gosta dočekao je ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Vanja Udovičić, dok su sa novim rukometnim naraštajima Mustafu ispred Rukometnog saveza Srbije, upoznali predsednik UO RSS Božidar Đurković i potpredsednik UO RSS, Dragan Škrbić.

Prvi čovek svetskog rukometa, Dr. Hasan Mustafa, bio je impresioniran prikazanim od strane rukometnih klinaca i klinceza iz 20 beogradskih klubova, a naročito prezentacijom rukometa u invalidskim kolicima, koji je po prvi put viđen u Srbiji.

"Drago mi je da mogu da dočekam uvaženog gosta, našeg sportskog prijatelja, predsednika Mustafu. Imali smo veoma uspešnu saradnju 2013. godine tokom Svetskog prvenstva za žene u Srbiji i nadam se da će i ova poseta pomoći rukometu kao sportu sa velikom tradicijom u našoj zemlji", rekao je tom prilikom ministar Udovičić.

Foto: RSS
Foto: RSS

Sa čelnicima RSS, ministrom Udovičićem i direktorom Zavoda, Goranom Bojovićem, predsednik IHF obišao je Zavod za Sport, upoznao se sa kapacitetima, mogućnostima i najavio potencijalnu saradnju na tom polju.

"Srbija i bivša Jugoslavija su bile vodeća rukometna sila pre nekoliko decenija. Najbolji igrači i treneri su dolazili odavde. Drago mi je da sam ponovo u Srbiji. Imamo veoma dobre odnose sa ministrom Udovičićem, nekadašnjim vrhunskim sportistom, koji je svoj mandat započeo 2013. godine, samo par dana pre početka Svetskog prvenstva za žene. Drago mi je da radi dobar posao. Tu sam da pomognem, da čujem kakvi su planovi i potrebe rukometa u Srbiji. IHF je otvoren za saradnju", rekao je Mustafa.

"Dolazak prvog čoveka svetskog rukometa govori o tome da srpski rukomet ima visok rejting u međunarodnim forumima. Sa predsednikom Mustafom već smo imali tročasovni sastanak, a imaćemo priliku još da razgovaramo o našim planovima koji obuhvataju i kandidaturu za organizaciju jednog velikog takmičenja. Imamo podršku za takav projekat", rekao je predsednik Đurković.

Predsednika IHF, Dr. Hasana Mustafu, primiće u ponedeljak predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić, kao i predsednik Olimpijskog komiteta, Božidar Maljković. Poseta se završava radnim sastankom sa članovima UO Rukometnog saveza Srbije i konferencijom za medije (12.30) u prostorijama Saveza u Novom Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track