Najnovije vesti

(KURIR TV) OVACIJE ZA LEGENDU: Andrija Gerić otvorio Sportske igre mladih u Novom Sadu
Foto: Sektor za informisanje SIM Srbije

Takmičenje školaraca

(KURIR TV) OVACIJE ZA LEGENDU: Andrija Gerić otvorio Sportske igre mladih u Novom Sadu

Ostali sportovi
21:19h

Legendarni odbojkaš Andrija Gerić dobio je danas veliki aplaut prisutnih na otvaranju Sportskih igara mladih u Novom Sadu.

Gerić kao promoter ovogodišnjih Sportskih igara mladih deci je poželeo mnogo uspeha u kvalifikacijama, a pre svega lepo druženje i sticanje novih prijateljstava.

On je zajedno sa mladim gimnastičarom državnim prvakom Aleksandrom Pavlovićem, predsednicom Sim Srbije Ivanom Jovanović, većnikom za sport Ognjenom Cvjetičaninom i predsednikom Saveza za školski sport Novog Sada profesorom Goranom Stanojevićem upalio plamen koji simbolizuje olimpijski pokret i Sportske igre mladih.

- Veliko mi je zadovoljstvo što je i Novi Sad domaćin manifestacije Sportske igre mladih. Nakon nekoliko gradova u Srbiji, i naš grad je postao mesto okupljanja školaraca koji se nadmeću u najazličitijim veštinama. Učestvovanje u organizovanim sportskim takmičenjima je važno iz više razloga. Naime, pored jačanja sportskog i takmičarskog duha, kroz sport se razvija i osećaj za ferplej i prave vrednosti u životu. Najvažnije je što se deci i mladima širom Srbije, a i regiona, pruža mogućnost da besplatno učestvuju u takmičenjima, a veliku satisfakciju imaće svakako i najuspešniji pojedinci i ekipe. Ti takmičari će učestvovati na završnom delu Sportskih igara mladih u Splitu, tako da je i to putovanje i druženje dodatni motiv za postizanje što boljih rezultata - rekao je Ognjen Cvjetićanin i naglasio da se nada da će kroz sport i zabavu, na ovaj način, mladi iz regiona razvijati prijateljstvo i toleranciju.

Pobednici takmičenja u Novom Sadu stiču pravo da predstavljaju svoj grad na Državnom prvenstvu u Beogradu u julu, gde će pobednici u deset sportova ostvariti pravo da putuju krajem avgusta u Split, na veliko regionalno finale.

Predsednica Sportskih igara mladih Ivana Jovanović bila je prezadovoljna velikim odazivom dece.

- Najveće hvala svim mališanima koji su u ovako velikom broju došli na otvaranje Igara i svima onima koji besplatno učestvuju i takmiče se. Pravo je zadovoljstvo videti ovako veliki broj srećnih, nasmejanih i raspoloženih mališana. Oni su deo našeg projekta gde cilj nije samo pobeda, već pre svega druženje i prijateljstva. Koristim priliku da se zahvalim našim domaćinima iz lokalne samouprave, gradonačelniku Vučeviću i našim tehničkim partnerima Savezu za školski sport grada Novog Sada. I naravno našem velikom promoter Andriji Geriću, koji je danas odvojio vreme i bio naš promoter. Idemo dalje, već u sredu smo sa malim sportistima u Valjevu – istakla je Ivana Jovanović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Što je nagrada za Italijana - to je kazna za Srbina

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...