SRBI U TEHERANU NA SIGURNOM: Naši odbojkaši bezbedni, treniraju za Svetsku ligu
Foto: OSS

VIKEND SVETSKE LIGE SE ODLAŽE?

SRBI U TEHERANU NA SIGURNOM: Naši odbojkaši bezbedni, treniraju za Svetsku ligu

Ostali sportovi -

Odbojkaška reprezentacija Srbije trenirala je danas u dvorani Azadi u Teheranu, gde će se narednog vikenda igrati mečevi drugog vikenda Svetske lige.

Odbojkaši Srbije su smešteni u hotelu u okviru Sportskog kompleksa "Azadi", koji je udaljen 24 kilometra od zgrade iranskog parlamenta, gde se danas dogodio teroristički napad.

"Putovali smo, izgubili smo celu noć tako da su momci čim smo došli odmah otišli da spavaju... Nismo bili u toku, to je daleko, u centru grada, a mi smo u olimpijskom kompleksu koji je zatvoren. Osećamo se potpuno bezbedno.

Zvali su nas ljudi iz ambasade i rekli da ne treba da se brinemo, da su to za nas ako bilo šta treba", rekao je tim menadžer reprezentacije Bojan Janić.

"Nemamo nikakvog razloga za brigu, treniramo punom parom i čekamo prvu utakmicu u petak", dodao je Janić.

Srbija prvu utakmicu igra u petak od 15.30 protiv Argentine.

U drugom kolu u subotu Srbija će od 18.30 igrati protiv Irana, a u poslednjem kolu u nedelju, protiv Belgije od 15.30.

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić ranije danas je obavestio sve da su naši odbojkaši bezbedni.

"Naša muška reprezentacija je na sigurnom u Teheranu. Čekamo konačnu odluku da li će se turnir Svetske lige odigrati", stoji u poruci Vanje Udovičića.

foto: Printscreen

Ovim povodom oglasio se i Odbojkaški savez Srbije:

"Seniorska selekcija je doputovala u Teheran jutros gde će ovog vikenda odigrati mečeve Svetske lige sa Iranom, Argentinom i Belgijom. Seniori Srbije su dobro, bezbedni su i smešteni su u hotelu u ovkiru Sportskog kompleksa “Azadi”, koji je udaljen 24 kilometra od zgrade iranskog Parlamenta, gde se danas oko podneva po iranskom vremenu dogodio teroristički napad. Seniore Srbije su posetili Igor Kolaković i Dragan Kobiljski, treneri reprezentacije Irana. Dolazak u hotel gde su smešteni odobjkaši Srbije najavili su i predstavnici ambasade Srbije u Iranu."

Prema rasporedu, seniori Srbije će prvi meč u Teheranu odigrati u petak, 9. juna protiv Argentine od 15.30. U 2. kolu, u subotu, 10. juna, Srbija će igrati protiv Irana od 18.30 časova, a u poslednjem, 3. kolu, u nedelju, 11. juna, protiv Belgije od 15.30 časova.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Koji se igrači ovog leta vraćaju u Zvezdu iz Evrope?

kurir.rs / kurir sport, Odbojkaški savez Srbije

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track