DELFINIMA LAKO NA STARTU: Srpski vaterpolisti pobedili Kazahstan u 1. kolu završnog turnira Svetske lige
Foto: Dado Đilas

SLEDI DUEL SA ITALIJOM

DELFINIMA LAKO NA STARTU: Srpski vaterpolisti pobedili Kazahstan u 1. kolu završnog turnira Svetske lige

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Kazahstan u prvom kolu završnog turnira Svetske lige u Moskvi - 15:7 (3:0, 6:4, 3:2, 3:1).

Dejan Savić je sigurno bio zadovoljniji prepodnevnim treningom i radom u teretani neposredno pred utakmicu. Kazahstan nije bio rival za veće napore ali sedam primljenih golova bi u normalnim uslovima bili znak za uzbunu. Sada sa teškim rukama i nogama to je podnošljivo posebno uz dodatak da je pored 15 golova Srbija mogla da postigne bar još deset. Stative i prečka su bili saveznik Šlemova,

U prvoj četvrtini Pijetlović skoro da i nije imao posla. Dobrom odbranom napad Kazahstanaca je ostao bez šuta. Drugih osam minuta su što se pogodaka tiče bili najkvalitetniji.Srbija se upisala šest puta, Prlainović je posle tri prečke dva menjao rezultat. Ali razigrao se Šakenov. U ovom delu je bio trostrzki strelac, dva puta sa igračem više.

Posle odmora odrađivanje posla. Srbi su želeli i više ali je realnost bila nešto drugo. Raspoloženi Pijetlović i Subotić su bili efikasni. Filipović u završnici treće četvrtine nije iskoristio peterac. I završnih osam minuta u istom stilu. Centri Pijetlović i Ubović po jedan gol a Drašović je drugim pogotkom stavio tačku na svoj debi na medjunarodnim zvaničnim takmičenjima.

- Prva utakmica i laka pobeda. Imali smo jak trening i teretanu uoči susreta. Ipak ispunili smo zadatak i trijumfovali. Prelepo je igrati u ovakvom bazenu. Predivan lični osećaj sa stotom utakmicom. Sutra je novi protivnik i sigurno je da je Italija težak rival. Poznajemo se dobro i protiv njih nikada nije bilo lako - rekao je Sava Ranđelović.

Inače, Ranđelović je obeležio jubilej - odigrao je 100. meč za reprezentaciju.

Gavril Subotić je prokomentarusao:

- Opravdali smo ulogu favorita, Bilo je grešaka, umor je očigledan. Ritam je bio slabiji ali je sve to posledica jakih treninga. Nadam se da ćemo se kroz turnir stići do forme. Italijani su daleko ozbiljniji rival. Imamo odmor pre podne i verujem da ćemo se kvalitetno pripremiti i slaviti.

Srbija - Kazahstan 15:7 (3:0, 6:4, 3:2,3:1)

Dvorac vodenih sportova Ruzi. Gledalaca 300. Sudije: Bendzamin (Francuska), Jošuke (Japan). Igrač više: Srbija 7 (5), Kazahstan 7 (3). Peterci: Srbija 1 (0).

SRBIJA: G.Pijetlović, Subotić 2, Rašović 1, Ranđelović, Ćuk 1, D.Pijetlović 3, Ubović 1, Drašović 2, Filipović 1, Prlainović 2, B.Mitrović. Selektor Savić.

KAZAHSTAN: Makmetov, Medvedev, Švedov, Pilipenko, Altajev, Šmider 1, Šakenov 3, Verdeš , Ukumanov 1, Rudaj 1, Manafov 1, Torlukanov , Šlemov. Selektor Knežević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track