(KURIR TV) BIĆE TUČE SA GRCIMA: Vaterpolisti igraju za prvo mesto u grupi na Svetskom prvenstvu
Dušan Mandić, Foto: Kurir Sport/Gojko Filipović

Delfine čeka najteži meč do sada

(KURIR TV) BIĆE TUČE SA GRCIMA: Vaterpolisti igraju za prvo mesto u grupi na Svetskom prvenstvu

Ostali sportovi -

Srpski vaterpolisti odradili su jutarnji trening, a pred ručak i odmor odvojili vreme da proćaskaju sa novinarima i iznesu očekivanja pred poslednji meč u grupi na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Specijalni izveštač Kurir sporta iz Budimpešte: Gojko Filipović

Rival je Grčka tim o kom "delfini" znaju sve i za kog su kako sami kažu spremni. A očekuju tvrdu utakmicu i mnogo "tuče".

- Spremni smo za Grke. Zadovoljan sam kako smo dosad igrali, pokazali smo da smo čvrsto na zemlji, dajemo maksimum i ne potcenjumo rivale. Gledamo samo nas, da se držimo dogovora koji imamo. Korak po korak utakmicu po utakmicu, siguran sam u našu ekipu - kaže Dušan Mandić i dodaje:

- Biće tuče sa Grcima jer imamo veliki motiv, odnosno lakšeg rivala u četvrtfinalu, to će biti Australija ili Kazahstan. Motiv za koji vredi boriti se.

Levoruki strelac kaže da su svi pogledali raspored takmičenja i mogućeg rivala i u polufinalu.

- Bacili smo pogled i na polufinale gde mogu da budu Hrvatska, Italija ili Mađarska. Neka od te tri ozbiljne ekipe će ispasti već u četvrtfinalu. Videćemo, fokusirani smo da Grke.

Sama organizacija SP nije baš na vrhunskom nivou, kapiten Filip Filipović pomalo je i ljut na organizatore zbog nekih nelogičnih potezaa, Dušan Mandić poručuje:

- To su stvari koje mogu malo da te poremete, onako bezveze. Dešavaju se, šta da se radi. Tu smo da se prilagodimo, ali i da kažemo šta valja, a šta ne. Ipak je svetsko prvenstvo. Imali smo slučaj da nam kasni autobus 20 minuta i to isto iritira i nervira, ali to su sporedne stvari.

I golman Gojko Pijetlović zna kakav je rival.

- Grci su ekipa koji ima dobar sistem igre, strpljivo u napadu i u principu na malo golova. Zato ćemo morati da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže. Potrebno je da budemo strpljivi i mislim da ne bi trebalo da bude većih problema. Najteža je utakmica jer znamo da donosi lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Veliki je ulog i nadam se da ćemo uspeti da iskoristimo prilike.

Poklon novinarima: Srpske majice za sedmu silu

Tehnički sponzor Vaterpolo saveza Srbije Keel obradovao je novinare toko druzenja u hotelu Danubius na Margitsigetu. Svima su spremili po dve brendirane Srbija majice, pa ćemo na naredne mečeve sigurno dolaziti navijački obučeni.

foto: Kurir Sport/Gojko Filipović

UNIQA zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Kurir.rs/Gojko Filipović, Foto: Kurir sport/Gojko Filipović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Suma već oborio jedan rekord u Partizanu! Nisu pare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track