KAMP ZA PERSPEKTIVNE IGRAČE ISPUNIO OČEKIVANJA: U Beogradu uspešno radilo 16 mladih golfera iz cele Srbije
Foto: GAS

Zalog za budućnost

KAMP ZA PERSPEKTIVNE IGRAČE ISPUNIO OČEKIVANJA: U Beogradu uspešno radilo 16 mladih golfera iz cele Srbije

Ostali sportovi -

Kamp za perspektivne golfere održan je u Beogradu u organizaciji Golf asocijacije Srbije, uz učešće 16 mladih golfera iz Beograda, Novog Sada, Niša i Zrenjanina.

Tradicionalno, polaznici kampa su se okušali na terenima golf kluba Beograd na Adi Ciganliji, ali i u Zavodu za sport. Kamp je održan uz podršku Ministarstva omladine i sporta Vlade Srbije, koje je obezbedilo neophodna sredstva.

-Golf kamp je osmišljen tako da privuče što veći broj dece i mi smo i zapravo postigli ono što smo želeli. Imali smo mališane iz cele Srbije, a želeli smo baš da dovedemo u Beograd decu koja nemaju golf terene da mogu da vide kako je biti na pravom igralištu i igrati pravi golf – rekla je Irena Suturović Bogdanović, generalni sekretar Golf asocijacije Srbije.

Ona je naglasila da je nedostatak terena velika boljka u manjim sredinama u Srbiji i da je zato kamp za perspektivne golfere izuzetno važan.

-Susrećemo se sa tim problemom i borimo se da deci koja imaju želju da se bave golfom to omogućimo koliko je god to moguće. Smatram da je potrebno da godišnje bude održano četiri-pet ovakvih kampova da bi se ispunile sve potrebe – istakla je generalna sekretarka GAS.

Iako je akcenat tokom petodnevnog kampa na golfu, svi oni koji rade na njemu se trude da mladim golferima poruče da budu svestrani. Polaznici su mogli da čuju kakva su iskustva najboljih srpskih mladih golfera Andrije i Jefimije Đorđević, a sa njima su radili Vladimir i Nenad Simeunović.

-Na polaznike i te kako računamo u budućnosti. Naš glavni cilj je bio da deca obrade pažnju na brzinu igranja. Iz iskustva sa poslednjih turnira video sam da se spora igra ne prašta i zadovoljan sam što smo od prvog dana napredovali po tom pitanju – istakao je trener Vladimir Simeunović.

Svi polaznici kampa će dobiti izveštaj o svom napretku, kao i savete na čemu treba da rade da bi usavršili svoju igru. Tokom pet dana, mladi golferi su radili na brojnim elementima, koji će im pomoći u daljem razvoju, između ostalog i treninzi na vežbalištu, rad na tehnici, a potom i video analizi svih udaraca. Na kampu je učestvovalo ukupno 16 golfera, među kojima najmlađi još nema osam godina, a najstariji učesnici su stari 15 godina. Kamp je namenjen isključivo igračima koji još nisu ni u jednoj nacionalnoj selekciji.

Tanjug

Foto: GAS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track